Dhistrik Dong, Busan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhistrik Dong
동구
Dhistrik
Trankripsi Koréa
 • Hanja
 • Alih Aksara yang DisempurnakanDong-gu
 • McCune-ReischauerTong-ku
Korea-Busan-Street-02.jpg
Official logo of Dhistrik Dong
Logo
Busan Dong-gu.svg
NagaraKoréa Kidul
WewengkonYeongnam
Tingkat provinsiBusan
Pamérangan administratif17 administratif dong
Laladan
 • Gunggung9.77 km2 (3.77 sq mi)
Cacah warga (2005[1])
 • Gunggung109.879
 • DhialèkGyeongsang
Situs wèbDong District Office

Dhistrik Dong (harfiah dhistrik wetan) inggih punika satunggaling gu, utawi dhistrik, ingkang wonten ing pusat Busan, Korea Kidul. Dhistrik Dong punika kalebet dhistrik sapisan saking 6 gu wonten ing Busan ingkang dipunmadegaken nalika taun 1957. Stasiun Busan punika mapan wonten ing Dong-gu.

Dong-gu punika kangungan kutha kembar kaliyan Gwangsan-gu wonten ing Gwangju lan Pulau Zhifu wonten ing Yantai, Tiongkok.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Dong-gu punika kaperang saking 4 legal dong, ingkang sedayanipun punika wonten 17 administratif dong, kados ingkang dipunandharaken wonten ngandhap punika:

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan Koordhinat: 35°07′46″N 129°02′44″E / 35.1294°N 129.0455°E / 35.1294; 129.0455