Dhistrik Dong, Busan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dhistrik Dong
동구
Dhistrik
Trankripsi Koréa
 • Hanja
 • Alih Aksara yang Disempurnakan Dong-gu
 • McCune-Reischauer Tong-ku
Korea-Busan-Street-02.jpg
Official logo of Dhistrik Dong
Logo
Busan Dong-gu.svg
Nagara Koréa Kidul
Wewengkon Yeongnam
Tingkat provinsi Busan
Pamérangan administratif 17 administratif dong
Laladan
 • Gunggung 9.77 km2 (3.77 sq mi)
Cacah warga (2005[1])
 • Gunggung 109.879
 • Dhialèk Gyeongsang
Situs wèb Dong District Office

Dhistrik Dong (harfiah dhistrik wetan) inggih punika satunggaling gu, utawi dhistrik, ingkang wonten ing pusat Busan, Korea Kidul. Dhistrik Dong punika kalebet dhistrik sapisan saking 6 gu wonten ing Busan ingkang dipunmadegaken nalika taun 1957. Stasiun Busan punika mapan wonten ing Dong-gu.

Dong-gu punika kangungan kutha kembar kaliyan Gwangsan-gu wonten ing Gwangju lan Pulau Zhifu wonten ing Yantai, Tiongkok.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Dong-gu punika kaperang saking 4 legal dong, ingkang sedayanipun punika wonten 17 administratif dong, kados ingkang dipunandharaken wonten ngandhap punika:

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan Koordhinat: 35°07′46″N 129°02′44″E / 35.1294°N 129.0455°E / 35.1294; 129.0455