Dhaptar situs warisan donya ing negara-negara Arab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing ngisor iki daftar Situs Warisan Donya UNESCO ing nagara-nagara Arab

Algeria[besut | besut sumber]

Bahrain[besut | besut sumber]

Mesir[besut | besut sumber]

Irak[besut | besut sumber]

Otoritas Palestina[besut | besut sumber]

  • (Kutha tuwa (The Old City) ing Jerusalem iku dumunung ana ing tlatah Jerusalem Wétan, sing ana ing sangisoré kendhali Israèl wiwit taun 1967, ananging isih durung diakoni minangka tlatah Israèl déning PBB lan sawetara nagara. Situs iki diusulaké dadi situs warisan donya ing taun 1981 déning Jordania, sing njabel klaim-é marang tlatah iki ing taun 1988.)

Yordania[besut | besut sumber]

Libanon[besut | besut sumber]

Baalbek

Libia[besut | besut sumber]

Mauritanis[besut | besut sumber]

Maroko[besut | besut sumber]

Oman[besut | besut sumber]

Sudan[besut | besut sumber]

Suriah[besut | besut sumber]

Tunisia[besut | besut sumber]

Yaman[besut | besut sumber]

Situs Arab jroning bebaya[besut | besut sumber]

  • Abu Mena (Mesir)
  • Ashur (Qal'at Sherqat) (Irak)
  • Samarra Archaeological City (Iraq)
  • Kutha tuwa Jerusalem lan témboké (Palestina)
  • Kutha sajarah Zabid (Yaman)

[1]

Referensi[besut | besut sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan