Dhaptar paraga Doraémon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ngisor iki dhaptar panjarwa karakter ing manga / seri TV Doraemon

Paraga utama[besut | besut sumber]

ka|jmpl|250x250px| Penampilan Doraemon saka mesin wektu pertama.

  • Doraemon (ド ラ え も ん).

Doraemon minangka robot kucing biru, wiwit saka abad kaping 22, menyang abad kaping-20 kanggo mbiyantu Nobita. babar tanggal 3 September 2112 [1] . . dhèwèké pancen seneng dorayaki . dhèwèké asring mbiyantu Nobita nalika ana perkara.

Asal saka Doraemon kuning lan duwé kuping. Sayangé, kupingé dirusak nalika dicabut dening tikus. dhèwèké nangis lan nyoba njupuk cuwéran kanggo tuwuh kuping, nanging cairan iki salah lan malah kena cat kasebut. dhèwèké uga pisanan ngalami kesalahan sajroné ngolah lan asil dhèwèké gagal uji coba. dhèwèké pungkasané dilelang menyang kulawarga kelas ngisor, kulawarga Sewashi, keturunan Nobita.

Doraemon nduwéni phobia tikus , amarga kupingé dicekel tikus . Doraemon cukup wedi amarga bisa angel yen sampeyan bakal kelangan barang (kayata mi.) dhèwèké uga ora bisa nahan hawa adhem. Kanggo mbiyantu Nobita, Doraemon biasané njupuk alat saka tas sulap.

Miturut versi crita, Doraemon diciptakaké dening Nobita umur tengah. Akeh sing nganggep dorayaki minangka asal saka jeneng Doraemon. Nanging, dikenal saka volume manga manawa jeneng kasebut asale saka Jepang kanggo "kucing liar", dora neko, lan bagean saka jeneng emon sing minangka bagean saka jeneng Jepang kuno, kaya sing katon ing jeneng Horiemon. Waosan Doraemon dibunderaké kabeh, kalebu sirah, nganggo tangan lan sikil putih, buntut abang.

  • Nobita (野 比 の び 太)

Disuaraké dening: Yoshiko Ōta (1973), Noriko Ohara (1979 - Maret 2005), Hiroko Maruyama (ngadeg kanggo Ohara), Megumi Ōhara (April 2005 - saiki) (Jepang); Johnny Yong Bosch (AS dub) (Inggris), Lee Mi-ja (2016-2017, Korea) Remaja: Disuaraké dening: Makiko Ōmoto (2000), Mai Kadowaki (2005-2007) Diwasa: Disuaraké dening: Kōzō Shioya (1984), Shingo Hiromori (1987–1990), Noriko Ohara (2000-2004), Tōru awakawa (2005), Hideyuki Hori (2006), Satoshi Tsumabuki (Ngadeg dening Me Doraemon), Um Sang -hyun (2016-2017, Korea)

Nobita Nobi, sing asring diarani Nobita (lair tanggal 7 Agustus), yaiku murid sekolah SD kelas 4, sing puguh, ora seneng sinau, asring lali babagan kerja ing omah lan teka telat, asring dibanting karo Suneo lan Giant lan asring dimarahi dening ibu utawa guru. Kanggo nindakaké pirang-pirang perkara, sampeyan bakal nyilih alat saka Doraemon. dhèwèké duwé kuwalitas sing apik sing kadhangkala dhèwèké nemoni masalah. dhèwèké uga asring dianggep ora sabar.

Hobi Nobita dianggep anéh lan ora biasa. Hobi Nobita turu, muter nganggo tali karet, lan njupuk. dhèwèké uga seneng ngumpulaké tutup botol. dhèwèké akéh gol, nanging sawise tuwuh dhèwèké dadi karyawan biasa.

dhèwèké uga seneng njaga kewan, nanging kanthi rahasia. Conto kéwan sing dibesarkan Nobita, yaiku kucing, asu, bocah taufan sing jenenge Fuko, dinosaurus, gajah Afrika lan liya-liyané. Nobita iku karakter utama ing crita Doraemon .

  • Shizuka Minamoto (源 静香)

Shizuka Minamoto, sing asring diarani Shizuka utawa Shizu (lair tanggal 8 Mei), minangka kanca kelas Nob Nob lan kanca kanca. dhèwèké sregep, apik, manis lan aktif. dhèwèké uga diarani dadi bojo Nobita nalika dhèwèké lagi diwasa. dhèwèké palakrami karo Nobita amarga keinginan Nobita sing asring ditimpa nasib.

Shizuka duwé hubungan sing rakét karo bocah liyané sing uga pinter, Dekisugi. dhèwèké asring main utawa nindakaké kerja bareng lan bareng. Iki nggawe Nobita iri marang dhèwèké. dhèwèké kepengin dadi pramugari lan uga asring sinau pelajaran piano, muter biola, ngajak kanca-kancané kanggo nindakaké kegiatan karo dhèwèké. Kepinginannya adus ing bak mandi lan mangan kentang bakar sing apik .

  • Suneo Honékawa (骨 川 ス ネ 夫)

Suneo Honékawa, sing asring diarani Suneo (lair tanggal 29 Febuari), dadi bocah sing sugih, mula dhèwèké asring nuduhaké barang-barang marang kanca-kancané, sing nggawe kanca-kancané cemburu. dhèwèké uga duwé pasuryan kaya rubah . dhèwèké pengin ngimpi dadi desainer busana sing misuwur. dhèwèké duwé hubungan sing cedhak karo Giant nanging dhèwèké uga duka marang Giant amarga barang-barang sing dipinjam saka Giant ora bali.

Suneo duwé sihir kanggo muter sihir, muter kontrol radio lan ngowahi pasugatan. dhèwèké ngrusak, gampang nyerah lan ora sopan. dhèwèké uga seneng ngapusi kanggo njaga kebanggaan, uga kawentar. dhèwèké duwé hobi nggoleki cermin, ngempalakén barang antik lan ngempalakén prangko utawa dhuwit lawas .

  • Takéshi "Giant" Goda (剛 田 武 、 ジ ャ イ ア ン; jeneng telpon lawas: Jaian)

Takéshi Gouda, sing asring diarani Giant utawa Takéshi (lair tanggal 15 Juni), duwé awak gedhe. Buta gampang nesu lan seneng tumindak kekerasan utawa paksaan yen panjaluk dhèwèké ora netepi, utawa ana wong sing guyon. Giant nduwé hobi masak lan nyanyi sing asil ora marem lan ngganggu kanca. dhèwèké uga seneng nindakaké rumah sakit / konser, utawa takon karo kanca-kancané supaya bisa ngrasakaké panganan sing nggawe kanca-kancané wedi krungu.

Buta kepengin dadi penyanyi terkenal ing televisi. dhèwèké asring nulungi kanca-kancané nalika ana masalah, sanajan arang ditindakaké. dhèwèké duwé adhi sing jenengé Jaiko sing ditresnani lan bakal nindakaké apa-apa kanggo Jaiko.

Kulawarga Nobi[besut | besut sumber]

  • Rama Nobita

Jeneng bapaké Nobita yaiku Nobisuke Nobi (野 比 の び 郎) (lair tanggal 12 Maret). Nobisuke minangka tukang gaji (istilah kanggo karyawan tingkat pertengahan ing Jepang) sing nduwé kebiasaan ngrokok lan ala ora eling. dhèwèké asring nggunakaké wektu luang kanggo muter lan main golf karo kanca kerja, sanajan dhèwèké ora trampil ing kaloroné. Nobisuke dikandhakaké mesthi gagal ngliwati tes golek SIM . Kadhangkala Nobisuke mulih nalika mabuk, kanggo ngilangi stres sing dialami tekanan saka juragané. Nobisuke bener-bener nduwé bakat sing didhelikaké kanggo nglukis, nanging ora milih pakaryan dadi pelukis amarga dhèwèké ora pengin omah-omah karo putri wong sugih sing pengin sponsor. Nobisuke ketemu karo Tamako, nalika kertu ID Tamako ambruk lan Nobisuke nulungi.

Beda karo Tamako, Nobisuke ora tumindak keras marang Nobita, amarga kekurangan lan kelemahané Nobita kayata gelar ala lan ora apik ing olahraga padha karo kondhisi nalika dhèwèké isih bocah, ing ngendi dhèwèké asring dimangrut dening bapaké amarga ora kuwat ing kaloroné. Nobita asring menehi pitunjuk supaya maca akéh buku lan ora kaya dhèwèké, uga menehi hadiah kaya himpunan ensiklopedia . Nanging Nobita asring nglirwakaké pitunjukané, sing asring nggawe dhèwèké sambat karo Doraemon.

  • Ibu Nobita

Jeneng Nob Nobita yaiku Tamako Nobi (野 比 玉 子), nee Tamako Kataoka (片 岡 玉 子) (lair tanggal 16 Februari). Tamako minangka ibune sing angel lan sabar, ing ngendi dhèwèké asring nyegat Nobita utawa ngijolaké tunjangan yen Nobita entuk kelas 0 utawa ora nindakaké kerja ing omah. Tamako asring njaga Nobita supaya ora lunga saka omah nalika cuaca saya cetha saéngga Nobita tetep nindakaké pambiji ing omah, sanajan Nobita kepengin main baseball karo kanca-kancané. Tamako asring sambat babagan biaya kluwarga, sing Nobita dadi target nesu. dhèwèké uga duwé masalah karo bobote, mula dhèwèké njaluk bantuan supaya Doraemon kanggo mangan. Tamako uga ndhelikaké rahasia saka status sosial kulawarga Suneo.

Nobita ndarbeni tampilan fisik saka Tamako, dene pribadine asale saka Nobisuke. Nalika isih enom, Tamako didhawuhi nduwé sifat mbrontak lan keras. dhèwèké dadi siswa sing cerdas nanging ora sehat ing olahraga. Hobi ing omah yaiku nyusun kembang. Tamako pancen sengit karo kewan lan bakal memikir Nobita yen Nobita nggawa kewan saka njaba.

  • Paman Nobiro

Nami Nobiro Nobi (野 比 の び 郎), panjenenganipun adik saking bapak Nobita. dhèwèké kerja ing luar negeri, lan dhèwèké asring ketemu kewan ing India . dhèwèké disambut dening putrané, Nobita ing taun anyar, amarga dhèwèké asring menehi dhuwit menyang Nobita, dina iku.

  • Tamao Kataoka

Jenengé Tamao Kataoka . dhèwèké Paman Nobita saka ibune.

  • Goro Nobi

Jeneng iki Goro Nobi . dhèwèké dadi seduluré Nobita lan anak saka pamané.

  • Eyang Nobita

Jenengé Nobiru Nobi (野 比 の び る). dhèwèké pancen tegas lan galak nalika mulang putrané, Nobisuke nalika isih cilik. dhèwèké ngerti babagan Nobita sawise Nobita ngunjungi dhèwèké kepungkur. Ing sandhinge kasenengan, dhèwèké seneng karo Nobisuke. dhèwèké seda sadurunge lair ing Nobita.

  • Eyang Nobita

Jeneng nyata ora dingerteni. dhèwèké tresna karo Nobita lan Nobisuke, anaké. dhèwèké pancen alus, lanang lan sabar. dhèwèké nglindhungi Nobita nalika ibune ngremehaké dhèwèké. Eyang Nobita sinau babagan Nobita saka kedatangan Nobita nalika isih urip. dhèwèké kelingan saranaké Eyang, yaiku babagan bonéka Daruma sing, sanajan tiba, tetep mandheg. dhèwèké mati nalika ana Nobita nalika isih bocah.

  • Pak Kataoka

dhèwèké Eyang Nobita saka sisih ibune. Semono uga bapaké Tamako lan Tamao.

  • Ibu Tembungoka

dhèwèké Eyang Nobita ing sisih ibune. Semono uga ibune Tamako lan Tamao, sing mesthi menehi saran marang Tamako nalika isih cilik.

  • Nobisuke Nobi (野 比 ノ ビ ス ケ)

dhèwèké dadi putra saka Nobita lan Shizuka sawise palakrama. dhèwèké seneng nganiaya kanca-kancané, beda karo Nobita lan dhèwèké uga nakal, sanajan dhèwèké uga bodho. dhèwèké pancen bocah sing kuat lan atlit sing apik, lan wani mbobot anaké Giant lan Suneo. Nalika sapisanan ketemu karo Nobita, dhèwèké malah ngalahaké dhèwèké amarga dhèwèké nganggep dhèwèké minangka artis con.

  • Eyang putri Nobita

Jeneng nyata ora dingerteni. dhèwèké yaiku putra saka Nobisuke lan putu saka Nobita.

  • Squeaky Nobita

Jeneng nyata ora dingerteni. dhèwèké yaiku bapaké Sewashi sing duwé Doraemon lan Dorami.

  • Sewashi (セ ワ シ)

Sewashi minangka putu buyut Nobita wiwit abad kaping 22. Iku sing ngirim Doraemon menyang abad kaping-20 kanggo nulungi Nobita. Yaiku wong sing tuku lan ndarbeni Doraemon lan Dorami.

Kulawarga Minamoto[besut | besut sumber]

  • Michiko Minamoto (美智子 皆 本)

Shizuka. dhèwèké pancen apikan, mesthi mesem lan grapyak.

  • Yoshio Minamoto (源 義 雄)

Shizuka rama, a salaryman sing kerep pindhah menyang wayang ing film karo Shizuka. Penampilan dhèwèké sing paling terkenal ing crita Fujiko yaiku wengi sadurunge pernikahan Shizuka. dhèwèké uga dadi wong tuwa sing duwé jeneng lengkap resmi saliyané wong tuwa Nobita.

Kulawarga Honékawa[besut | besut sumber]

  • Suneo

dhèwèké seneng olahraga, duwé rambut kriting lan padha karo anaké lan bojoné, sing duwé rai kaya rubah. dhèwèké tresna Suneo. dhèwèké dadi mitra karo kanca-kanca Suneo, nanging kaya putrané, dhèwèké seneng nuduhaké perhiasan utawa kanthong merek lan kadhangkala ndadekaké ibu Nobita, Tamako cemburu.

  • Bapakne Suneo

Pengusaha sing sukses. dhèwèké duwé hubungan akéh karo elit bisnis, minangka bagean Suneo sing misuwur. dhèwèké katon luwih asring tinimbang bojoné, utamané nalika lagi wisata karo kulawarga utawa ngajak kanca-kanca Suneo liburan karo dhèwèké.

  • Sunetsugu Honékawa (骨 川 ス ネ ツ グ)

Adhine Suneo sing manggon ing New York karo bapakne (sing bujang lan ngangkat dhèwèké kaya bocah cilik). dhèwèké duwé kapribaden sing apik lan ngajeni marang sedulure, nanging mung amarga Suneo sing sombong ora bisa nggayuh prestasi.

  • Sunekichi (ス ネ 吉)

Suneo seduluré ing kampus. dhèwèké minangka ahli ing dolanan kontrol radio. dhèwèké asring ngajak Suneo lan kanca-kancané ing piknik lan menek. dhèwèké tau nggawe kapal perang Yamato kanggo Suneo.

  • Nenek Eyang Suneo (ス ネ 夫 の 曾祖母)

Eyang kakung Suneo nggunakke crita lawas kanggo nyelehaké nilai lan kabiasaan sing apik kanggo Suneo, sing ora disenengi Suneo.

  • Sunetaro

Anaké Suneo . dhèwèké pancen manja banget - kaya bapaké, nanging dhèwèké ringkih lan asring dibanting karo Nobisuke, putrané Nobita.

Kajaba iku, isih ana Anna (ア ン ナ) / Chiruchiru (チ ル チ ル), yaiku kucing Persia Suneo.

Goda kulawarga[besut | besut sumber]

  • Buta Ibu

dhèwèké dadi pemilik toko cilik "Goda Grocery" sing sukses, lan siji-sijine karakter sing diwedeni Giant. Giant mesthi nyoba mlayu saka dhiri nalika mrentah supaya bisa nulungi ing toko kasebut. dhèwèké nggegat putrané saben-saben dhèwèké polem.

  • Bapak buta

dhèwèké biasané kerja ing njaba kanggo mbantu toko bojoné. Sanajan dadi wong tuwa sing paling bola-bali ing crita Fujiko, dhèwèké misuwur dadi wong paling kuat ing kutha sing manggon.

  • Jaiko (ジ ャ イ 子)

Jaiko yaiku adhine Giant, lan uga siji-sijine wong sing dianggep kanthi becik ing sakabehing crita. Ing crita awal Fujiko, dhèwèké nuduhaké sikap ala, nanging akhir-akhir iki dhèwèké wiwit dadi grapyak. Miturut Album Masa Depan Doraemon, dhèwèké bakal dadi Istri Nobita yen mbesuk yen Doraemon ora nulungi dhèwèké, sing nggawe penampilan pertama luwih awal tinimbang Suneo lan Giant. Nanging, ing seri Doraemon pungkasan Dekisugi luwih asring diarani minangka faktor mbesuk sanajan ora ana bukti yen Dekisugi bisa omah-omah karo Shizuka. Jenengé yaiku Jaiko, biasané dianggep julukan sing padha karo seduluré, nanging Fujiko ora tau jeneng asmané.

Minangka seniman manga potensial, Jaiko ngagem jeneng pena Christine Goda (yaiku リ ス ー ー ネ 剛 田, Kurisuchīne Goda? ), Lan kadang-kadang ngirim manga menyang perusahaan penerbitan supaya entuk hadiah. dhèwèké biasané gagal amarga critané isih kasar, sanajan dhèwèké entuk akéh perhatian saka editor. Kadhangkala, nalika dhèwèké mutusaké nyerah buku komik nulis, kanca Giant dipeksa ngorok.

  • Paman Buta

Ingkang rayi Ibu Giant. dhèwèké duwé sabuk judo ireng lan nggunakaké kemampuan iki kanggo mbantu wong liya. dhèwèké ngajar Giant nggunakaké kekuwatané kanggo mbantu wong sing ringkih. dhèwèké uga mulai ngajar Giant Judo.

  • Nggodha Taishu

Putrané Buta ing tembe, padha karo awaké lemu, nanging dhèwèké ora kaya bapakne. dhèwèké anak sing apus, uga ora seneng lan dibantah dening Nobita putra Nobita.

Kajaba iku, uga ana Muku (ム ク), yaiku asu Buta sing asring dianiaya dening Giant amarga nindakaké prekara sing ora kepenak sadurunge Giant.

Kulawarga Dekisugi[besut | besut sumber]

  • Akira Dekisugi

Ibune Dekisugi. dhèwèké kekancan karo Ibu Nobita, Tamako.

  • Garwané Dekisugi

Jeneng nyata ora dingerteni. dhèwèké minangka ibu Hideo lan kanca-kancané Nobita lan Shizuka.

Putrané Dekisugi. dhèwèké pinter banget kaya bapaké. Sanajan isih sekolah ing SD, dhèwèké bisa nggawe robot sing jenenge Roboket; kombinasi robot lan roket, sing narik kawigaten marang Shizuka.

Kulawarga Doraemon[besut | besut sumber]

  • Dorami (ド ラ ミ)

Dorami (lair tanggal 2 Desember 2114 ), (asring disebut Dorami-chan, yaiku adhine Doraemon. dhèwèké kuning lan duwé kuping sing meh padha karo pita abang gedhe. dhèwèké kira-kira 2 taun luwih enom tinimbang Doraemon. Anehe cukup, lagi vokal amarga kasunyatan sing padha sambungan setengah saka lenga saka bisa a . dhèwèké urip ing Tokyo abad kaping 22 karo Sewashi. dhèwèké kadang ngunjungi Nobita nganggo mesin wektu nalika Doraemon bakal mriksa pemeriksaan ing mbesuk utawa kanggo nulungi Doraemon. dhèwèké seneng karo melon pan lan wedi karo lipas. dhèwèké uga mbuktekaké minangka robot sing luwih maju tinimbang Doraemon (Dorami bisa ngasilaké 10.000 tenaga kuda, dibandhingaké karo Doraemon 129.3). Beda karo adhine nalika wiwitané nate fungsine, dhèwèké dadi murid cerdas sajroné sekolah, lan luwih bisa nggunakaké gadget . dhèwèké uga duwé manga spin-off dhewe. Garwané yaiku Dora-the-Kid ing The Doraemons .

dhèwèké ora lunyu lan sengit disrepresensi, lan luwih angel tinimbang Doraemon. dhèwèké uga pancen serius lan ora bisa diajak guyon; iki sing ndadekaké Nobita kurang senenge. Sanajan ngono, Dorami bener-bener dadi robot sing apik lan asring nulungi Nobita lan kanca nalika ngalami alangan.

  • Mini Dora (ミ ニ ド ラ [た ち])

Mini-Dora iku sejatine gadget Doraemon. Padha karo versi mini Doraemon, saben kanthi warna sing beda. dhèwèké bisa mikir lan ngrasakaké awaké dhewe, lan bisa komunikasi karo Doraemon liwat basa "Mini-Dora". dhèwèké dadi pembantu kanggo kabeh jinis tugas, kayata ndandani mekanisme internal Doraemon. Mini-Dora katon kaya Doraemon sing padha amarga warna robot abang lan sithik banget. dhèwèké keganggu Nobita kanggo nulungi awaké.

Tokoh liyané[besut | besut sumber]

  • Hidetoshi Dekisugi (出 木 杉 英才)

Dekisugi minangka kancané Nobita lan saingan babagan prihatin Shizuka. dhèwèké mesthi entuk skor sing cocog kanggo tes, nanging ora nate nuduhaké kemampuané. Jeneng iki tegesé "luar biasa, cerah" (英) lan "berbakat" (才). Amarga iku Shizuka cenderung milih Dekisugi, sing luwih intelektual . Nobita asring krasa cemburu lan dibantu alat Doraemon supaya misah. Nanging, Dekisugi ora tau nesu marang Nobita lan malah gelem nulungi Nobita nalika dhèwèké duwé pitakon filosofis utawa ilmiah . dhèwèké apik babagan subjek, olahraga, lukisan utawa masak.

  • Nobita Master (先生Sensei )

Guru Nobita minangka pengawas ketat sing asring njaluk supaya Nobita ngrampungaké pagawean ing omah, lan asring diapusi Suneo sing yakin karo tumindak ngapusi. Paukuman kasebut wiwit ngadeg ing bale utawa nyapu kelas sawise jam sekolah. dhèwèké asring nggawe kunjungan sing ora dikarepke ing omahe Nobi supaya bisa menehi informasi marang Nobita babagan kesempurnaan luhur Nobita sajroné ujian ing ujian kasebut. dhèwèké uga biasané ndeleng Nobita ing lurung-lurung lan asring menehi pitunjuk marang dhèwèké sregep sinau supaya entuk akéh skor. Jeneng nyata ora dingerteni lan dhèwèké mung diarani "Sensei (Guru)". Ing anime NTV asmané diwenehi jeneng Ganari (我 成? ). Ing versi Asahi TV, dhèwèké jenenge Eiichiro Senjou (先生 え い い ち ろ う), jeneng pungkasan sing kedadeyan kudu ditulis ing guru nanging diwaca kanthi beda.

  • Pemilik omah paman (Paman Kaminari)

Pakdhe duwé omah sing Pakdhe Kaminari lik kang ngarep iku near lapangan sing Nobita lan kanca-kanca kang asring digunakaké kanggo muter baseball . Biasané paman iki bakal nesu lan bakal nyegat Nobita / utawa sapa wae sing nyuwil gelas utawa tanduran panci. dhèwèké duwé anak wadon sing ayu.

  • Mii Chan (ミイ ちゃん?)

Kucing kucing sing kekancan karo Doraemon. dhèwèké melu tanggal karo Doraemon ing "Cantik Mii Chan", nanging Mii Chan nolak tanggal karo Doraemon sawise diuripaké dening Doraemon.

  • Gariben (ガ リ ベ ン く ん)

Gariben minangka pemilik pangkat loro ing sekolah Nobita. dhèwèké cemburu karo Dekisugi sing nomer siji ing kelas lan nate nyoba nyingkiraké. dhèwèké nimbali Dekisugi saben dina jam loro, Dekisugi dadi kuwatir lan gelar dhèwèké mudhun. Doraemon lan Nobita nyekel dhèwèké lan njaluk supaya ora dilaporaké menyang guru. Dekisugi lali karo dhèwèké lan dhèwèké janji ora bakal nindakaké manéh lan nyoba kanthi kekuwatané dhewe.

  • Yasuo (安 雄?)

Salah sawijining kanca kelas Nobita. dhèwèké dibedakaké kanthi mesthi nganggo topi baseball. Sanajan dhèwèké katon asring ing seri minangka karakter latar, jenenge jarang disebut. Yasuo asring dianggep wakil umum kanca Nobita. dhèwèké asring akén ing film kasebut minangka "Boy A." (少年 A) Ing siji episode, dhèwèké uga nyebat jeneng mburi, 'Tanaka (田中 'Tanaka?) .

  • Haruo (はる 夫?)

Salah sawijining kanca kelas Nobita sing asring katon karo Yasuo. dhèwèké iku bocah lanang cilik saka Giant. Kaya Yasuo, dhèwèké katon asring dadi wakil umum kanca Nobita. dhèwèké asring akén ing film kasebut minangka "Boy B." (少年 B)

  • Moteo Mote (茂 手 も て 夫?)

Bocah ing sawijining kutha tanggané sing nggumunaké Jaiko kanthi tenang. dhèwèké misuwur karo wanita, nanging uga seniman manga sing duwé bakat.

  • Po-Ponn (ポーポン?)

Kewan Nobita muncul ing bagian pertama Doraemon, ide kasebut dibatalaké Fujiko lan dhèwèké narik ibu sing ora seneng karo kewan-kewan sawuse nggawe bocah kasebut ora narik Po-pon amarga dhèwèké ora seneng, nanging bakal katon pisanan ing televisi ing 2013 minangka pet musium wasis.

  • Saiko (最高)

Prawan ing kutha tanggané sing kaget karo Giant.

  • Tsubasa Ito (伊藤 翼 Ito Tsubasa) / Sera Ivy

Disuaraké dening: Haruna Ikezawa (seri 1970an), Masayo Kurata (2005 seri) [8] (Jepang); Mela Lee (2013) (Inggris) Tsubasa Ito minangka bintang pop lan aktris sing misuwur banget. Suneo asring entuk autografe lan nuduhaké kanca-kancané. Doraemon ketoke penggemar gedhe amarga ditampilaké ing siji episode manawa dhèwèké foto dhewe ing lemari.

Cathetan[besut | besut sumber]