Dhéksamétason

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dhéksamétason
Jeneng sistematis (IUPAC)
(8S,9R,10S,11S,13S,14S,16R,17R)-9- Fluoro-11,17-dihydroxy-17-(2-hydroxyacetyl)-10,13,16-trimethyl-6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17- dodecahydro-3H-cyclopenta[a]phenanthren-3-one
Data klinis
AHFS/Drugs.com Monograph
MedlinePlus a682792
Kat. kehamilan A(AU) C(US)
Status hukum Prescription Only (S4) (AU) -only (CA) POM (UK) -only (US)
Rute Oral, IV, IM, SC and IO
Pharmacokinetic data
Bioavailabilitas 80-90%
Roncèn protèin 77%
Métabolisme hati
Wektu paro 190 menit
Èkskrèsi Urin (65%)
Pangenal
Nomor CAS 50-02-2 ☒N
Kode ATC A01AC02 Cithakan:ATC, Cithakan:ATC, Cithakan:ATC, Cithakan:ATC, Cithakan:ATC, Cithakan:ATC,Cithakan:ATC, Cithakan:ATC
PubChem CID 5743
DrugBank DB01234
ChemSpider 5541Cithakan:Chemspidercite
UNII 7S5I7G3JQLCithakan:Fdacite
KEGG D00292 ☒N[kegg]
ChEBI CHEBI:41879 ☑Y
ChEMBL CHEMBL384467 ☑Y
Data kimia
Formula C22H29FO5 
Massa mol. 392.461 g/mol
SMILES eMolecules & PubChem

Dhéksamétason ya kuwi sawijining obat kanggo nambani lelara rhinitis alèrgi. Obat iki kalebu pepanthan obat kortikosteroid.[1] Obat iki makarya kanthi cara ngurangi peradhangan lan mudhunaké sistem kekebalan awak, padha karo stéroid sing diasilaké awak sacara alami. Obat iki kudu duwènèhaké manut karo resèp dhokter.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Dexamethasone". Alodokter. 2014-10-13. Dibukak ing 2020-09-20.