Dewa 19

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Déwa 19 inggih punika grup musik ingkang jumeneng ing taun 1986 ing Surabaya, Indonésia. Grup punika sampun gumantos personil lan sapunika anggotanipun inggih punika Ahmad Dhani (kibor), Andra Junaidi (gitar), Yuke Sampurna (bass) lan Agung Yudha (drum).[1] sasampunipun ngrajani panggung-panggung festival ing pungkasanipun jaman 1980-an, Déwa 19 lajeng pindah dhateng Jakarta lan ngliris album ingkang sepisanan ing taun 1992 ing sangandhapipun label Team Record.[1] Grup punika sampun pikantuk kasuksesan sadangunipun dekade taun 1990-an lan 2000-an kanthi lagu-lagu ingkang gadhah genre pop lan rock.[2] Album ingkang dipunrilis tansah pikantuk atur sapala ingkang saé saking masarakat, ngantos album Déwa 19 ingkang dipunrilis ing taun 2000, Bintang Lama, kalebet salah satunggalipun album paling laris ing Indonésia kanthi album ingkang dipunsade ngantos kalih juta keping.[2] Taun 2005, kalawarti Hai nobtaken Déwa 19 minangka grup band paling sugih ing Indonésia kanthi pendapatan langkung saking 14 milyar sataun.[3] Ing tengahipun kasuksesan punika, grup punika naté angsal masalah hukum, kalebet masalah pelanggaran hak cipta lan perseteruan kaliyan ormas Islam.[4] Sadangunipun karier Déwa 19 sampun kathah pikantuk kanugrahan. Kanugrahan kasebat kados BASF Awards lan AMI Awards.[1] Déwa 19 ugi naté pikantuk LibForAll Award ing Amérikah Sarékat amargi kontribusinipun Déwa 19 dhateng perdamean lan toleransi agami.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d History of Dewa dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b Dewa, Bertahan dengan Rasa Baru dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. Majalah Hai dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  4. Logo Laskar Cinta Dewa, Diprotes! dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]