Desain piranti alus komputer

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Prosès pangembangan piranti alus
Aktivitias lan langkah
Analisis kabutuhan • Spésifikasi
Arsitèktur • Desain
Implementasi • Tèsting
Panggelaran • Pangrumatan
Metodhologi
Agile • Cleanroom •
Iterative • RAD  • RUP  • Spiral
Waterfall • Lean
V-Model  • TDD
Èlmu sing ndhukung
Configuration management
Documentation
Quality assurance (SQA)
Project management
User experience design
Piranti

Compiler  • Debugger  • Profiler
GUI designer


Integrated development environment

Desain piranti alus komputer utawa Software design iku sawijining prosès problem-solving lan perencanaan sing ngasilaké piranti alus komputer. Sawisé angkah lan spésifikasi ditetepaké, perancang piranti alus banjur gawé desain utawa nyéwa perancang kanggo gawé rencana solusi. Rencana iki nyakup komponèn algoritma tataran cendhèk lan implementasi algotirma sarta arsitèkturé.