Desain Grapis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Desain grapis utawa rancang grapis iku prosès komunikasi gawé elemen visual, koyo huruf, bentuk, lan gaambar sing kanggone digawe nentukno sudut pandang pesan sing arep disampek ake. Babagan iki ngelibatake proaaàses komunikasi visual.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah desain grafis ga bisa pedhot teko sejarahperkembangan seni rupo. Karenanya, produk komunikasi visual paling tuwo sing tau tinemu ya iku lukisan gua ning Lascaux, Perancis, kiro-kiro asalé soko taun 15.000-10.000 SM.[1] Simbol-simbol sing bentuk e ideogram iki ngembang dadi aksara sing saiki digawe lewat layar gawai. Temuan mesin cetak sing ngembang teko Tiongkok nganti Eropa uga dadi faktor wigati gawé perkembangan kawitan desain grapis.

Henry Cole iku salah sijiné uwong sing paling pengaruh ning dunyo pendidikan desain ana ing Inggris, dek e ngomong ana ing pemerintah  yèn desain iku wigati koyo ana ing jurnal sing judhul e Journal of Design and Manufactures. Dek e ngadakno The Great Exhibition kanggo ngerayakno muncul e teknologi indhustri modern lan desain model Victoria. 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Meggs, Philip B., dan Alston W. Purvis. 2006.