Demonstrasi Mesir 2011

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Demonstrasi Mesir 2011 iku dhémonstrasi gedhèn-gedhèn sing kadadéan ing Mesir nuntut supaya Présidhèn Hosni Mubarak sing kuwasa sajeroning 30 taun mundur saka jabatané. Aksi iki wujud salah siji aksi revolusi kaya sing kadadéan ing Tunisia[1] Pamaréntah ngupaya ngleremaké para demonstran sing nggalang aksi saka internet kanthi cara ngendhegaké saluran internèt lan komunikasi nganti wates wektu sing durung ditemtokaké.[2] Putra Présidhèn, Gamal Mubarak dilapuraké wis ninggal Mesir tumuju London bebarengan karo kulawarga.[3][4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2011/01/110125_egyptdemo.shtml
  2. http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2011/01/110128_bentrok_mesir.shtml
  3. "'Beginning of the end' for Egypt's Mubarak as son and wife flee". International Business Times. 26 January 2011. Retrieved 26 January 2011.
  4. "Egypt: President's son and family 'have fled to the UK'". Adnkronos. 25 January 2011. Retrieved 26 January 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]