Demonstrasi Mesir 2011

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Demonstrasi Mesir 2011 iku demonstrasi gedhèn-gedhèn sing kedadéyan ing Mesir nuntut supaya Presidhèn Hosni Mubarak sing kuwasa sajroning 30 taun mundur saka jabatané. Aksi iki arupa salah siji aksi revolusi kaya sing kedadéyan ing Tunisia[1] Pamaréntah ngupaya ngleremaké para demonstran sing nggalang aksi saka internet kanthi cara ngendhegaké saluran internèt lan komunikasi nganti wates wektu sing durung ditemtokaké.[2] Putra Presidhèn, Gamal Mubarak dilapuraké wis ninggalaké Mesir tumuju London bebarengan karo kulawarga.[3][4]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2011/01/110125_egyptdemo.shtml
  2. ^ http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2011/01/110128_bentrok_mesir.shtml
  3. ^ "'Beginning of the end' for Egypt's Mubarak as son and wife flee". International Business Times. 26 January 2011. Dijupuk 26 January 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. ^ "Egypt: President's son and family 'have fled to the UK'". Adnkronos. 25 January 2011. Dijupuk 26 January 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]