Demonstrasi Mesir 2011

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Demonstrasi Mesir 2011 iku dhémonstrasi gedhèn-gedhèn sing kadadéan ing Mesir nuntut supaya Présidhèn Hosni Mubarak sing kuwasa sajeroning 30 taun mundur saka jabatané. Aksi iki arupa salah siji aksi revolusi kaya sing kadadéan ing Tunisia[1] Pamaréntah ngupaya ngleremaké para demonstran sing nggalang aksi saka internet kanthi cara ngendhegaké saluran internèt lan komunikasi nganti wates wektu sing durung ditemtokaké.[2] Putra Présidhèn, Gamal Mubarak dilapuraké wis ninggal Mesir tumuju London bebarengan karo kulawarga.[3][4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]