Death Note (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Death Note
DeathNotePoster.jpg
Promotional poster
Disutradarani Adam Wingard
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Adhedhasar Death Note
déning Tsugumi Ohba (story) and Takeshi Obata (characters)
Dibintangi
Dimusiki
Sinématografi David Tattersall
Dibesut déning Louis Cioffi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • 25 Agustus 2017 (2017-08-25)
Suwéné
101 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa
  • Inggris
  • Jepang
  • Rusia
Rantaman $40 yuta

Death Note inggih punika filem saking Amérika Sarékat ingkang kadamel ing taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Adam Wingard, ingkang dipunangkat saking sèri manga kanthi sesirah ingkang sami anggitanipun Tsugumi Ohba lan Takeshi Obata. Ingkang maragani filem punika antawisipun Nat Wolff, Margaret Qualley, Keith Stanfield, Paul Nakauchi, Shea Whigham, lan Willem Dafoe. Death Note katetepaken badhé dipunbabar ing taun 2017.[1]

Lampahan[besut | besut sumber]

Setunggalipun tiyang jaler nèm nekani satunggalipun juru supernatural, ingkang asma The Death Note, saperlu nyuwun buku padintenan kanthi jaminan badhé gadhah kaprigelan mejahi saben tiyang kanthi gampil lumantar nyerat asmané ing kaca buku padintenan punika. Salejengipun, piyambakipun ngginakaken buku cathetan punika kanggé mejahi saben tiyang ingkang tumindak kriminil, lan ngéwahi donya, nanging satunggalipun detèktif winadi nyobi nglacak lan mréntahaken supados mungkasi tumindakipun punika.[2]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing taun 2007, ariwarta Malaysia The Star mratélakaken bilih langkung saking sedasa perusahaan filem ing Amérika Sarékat gadhah gegayuhan ndamel filem waralaba sesirah Death Note.[3] Perusahaan filem saking Amérika Sarékat Vertigo Entertainment naté ngrancang badhé ngembangaken filem ambalan, sesarengan Charley lan Vlas Parlapanides minangka panganggit skénario, Roy Lee, Doug Davison, Dan Lin, lan Brian Witten minangka prodhuser.[4] Ing surya 30 April 2009, kalawarta Variety nglaporaken bilih Warner Bros., juru dum filem punika, sampun numbas hak pangeduman kanggé pandamelan filem ambalan ing Amérika Sarékat, kanthi panganggit skénario ingkang prodhuseripun kakanthi.[5] Ing taun 2009, Zac Efron mangsuli pawartos bilih piyambakipun badhé maragani minangka juru paraga baku, lan mratélakaken bilih proyèk punika "sanès ingkang baku".[6] Ing surya 13 Januari 2011, dipunwawartosaken bilih Shane Black sampun kajibah dados sutradara filem punika, dhedhasar skénario anggitanipun Anthony Bagarozzi lan Charles Mondry.[7] Warner's studios ngrancang éwah-éwahan latar wingking cariyos Light Yagami salebetipun filem punika, lan mbusak pérangan Shinigami saking cariyos, namung Black nentang pangéwahan punika.[8] Black ing salebetipun wawan rembag ing taun 2013 ngendikakaken dhumateng Bleeding Cool bilih piyambakipun taksih nyengkuyung filem punika.[9] Ing wulan Juli 2014, wonten pawartos bilih Gus Van Sant badhé nggantos Black sareng sutradara énggal, dipunsengkuyung déning Doug Davison, Roy Lee, lan Brian Witten minangka prodhuser, awit saking panyuwunipun Vertigo Entertainment, Witten Pictures, lan Lin Pictures.[10]

Ing surya 17 April 2015, The Hollywood Reporter mratélakaken bilih Adam Wingard badhé ngayahi jejibahan minangka sutradara filem punika, sawatawis Lin, Lee, Jason Hoffs lan Masi Oka badhé dados prodhuser. Niija Kuykendall lan Nik Mavinkurve kajibah dados ngawasi pandamelan filem punika.[11] Ing surya 29 September 2015, Nat Wolff katetepaken minangka juru paraga baku.[12] 12 November 2015, Margaret Qualley nyawiji ing filem punika minangka juru paraga baku wanita.[13] Prodhuser mratélakaken bilih filem punika kagolong R rating.[14][15] Surya 6 April 2016 dipunpawartosaken bilih Netflix sampun numbas filem punika saking Warner Bros. kanthi wragad dumugi 40-$50 yuta lan rancangan skénario saweg kaserat déning Jeremy Slater. Pandamelan filem kawiwitan ing British Columbia surya 30 Juni 30, 2016, sangandhapipun pangawasan DN (Canada) Productions, Inc.[16][17][18][19][20] Ing sasi Juni 2016, Keith Stanfield mratélakken badhé nyengkuyung filem.[21] Surya 30 Juni 2016 kawartosaken bilih Paul Nakauchi lan Shea Whigham nyusul nyawiji.[1] Lan ing surya 2 Agustus 2016, Willem Dafoe sumadya nglampahi minangka panyulih swanten Shinigami Ryuk.[22]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Barkan, Jonathan (June 30, 2016). "Adam Wingard Starts Writing His ‘Death Note’". Bloody Disgusting. Dijupuk 30 June 2016. 
  2. ^ Schwerdtfeger, Conner (April 8, 2016). "Netflix Sets Sights On Supernatural Manga Adaptation Of Death Note". Cinemablend. Dijupuk April 10, 2016. 
  3. ^ Kitty Sensei (January 14, 2007). "Here're a few hints of the second and concluding part of Death Note the movie, The Last Name". The Star. Diarsip saka sing asli ing August 2, 2009. Dijupuk September 1, 2009. 
  4. ^ "Warner Brothers Acquire Live-Action Death Note Rights". Anime News Network. May 1, 2009. Dijupuk May 1, 2009. 
  5. ^ Fleming, Michael (April 30, 2009). "Warner brings 'Death' to bigscreen". Variety. Dijupuk May 1, 2009. 
  6. ^ Weintraub, Steve (November 22, 2009). "Exclusive Interview: Zac Efron and Richard Linklater on ME AND ORSON WELLES; Plus Zac Addresses DEATH NOTE Rumors". Collider.com. Dijupuk April 10, 2016. 
  7. ^ Fleming, Mike Jr (January 13, 2011). "Warner Bros Taps Shane Black For Japanese Manga 'Death Note'". Deadline.com. Dijupuk January 14, 2011. 
  8. ^ Loo, Egan (November 2, 2011). "Shane Black Describes Changes He Opposed to Warner's Death Note". Anime News Network. Dijupuk April 10, 2016. 
  9. ^ Connelly, Brendon (April 24, 2013). "Shane Black On His Death Note And Doc Savage Movies". Bleeding Cool. Dijupuk April 10, 2016. 
  10. ^ Whitehead, Donna (July 10, 2014). "{TB EXCLUSIVE} Gus Van Sant Takes Over “Death Note”". The Tracking Board. Dijupuk July 10, 2014. 
  11. ^ Kit, Borys (April 27, 2015). "'Guest' Director Adam Wingard Signs On for 'Death Note' (Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dijupuk April 10, 2016. 
  12. ^ White, James (September 29, 2015). "Nat Wolff Finds Death Note | News | Empire". Empire. Dijupuk September 29, 2015. 
  13. ^ Fleming, Mike Jr; Hipes, Patrick (November 12, 2015). "‘Death Note’ Movie Sets Margaret Qualley As Female Lead – Update". Deadline.com. Dijupuk November 15, 2015. 
  14. ^ Goldberg, Matt (February 22, 2015). "Exclusive: ‘Death Note’ Movie Rating and Tone Revealed". Collider.com. Dijupuk April 10, 2016. 
  15. ^ Sneider, Jeff (April 6, 2016). "Adam Wingard’s ‘Death Note’ Jumps From Warner Bros. to Netflix (Exclusive)". TheWrap. Dijupuk April 10, 2016. 
  16. ^ Kroll, Justin (April 6, 2016). "Netflix Lands Adam Wingard’s ‘Death Note’ Starring Nat Wolff". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk April 8, 2016. 
  17. ^ "In Production". Creative BC. May 10, 2016. Dijupuk May 12, 2016. 
  18. ^ Mirchandani, Amar (June 3, 2016). "Live-Action Manga Movie ‘Death Note’ Filming in Vancouver". 604 Now. Dijupuk June 3, 2016. 
  19. ^ Idea, Nimfa (June 8, 2016). "‘Death Note’ Live Action Pic: Netflix Set to Kick Off Production in Metro Vancouver This Summer". Movie News Guide. Dijupuk June 8, 2016. 
  20. ^ Trumbore, Dave (June 30, 2016). "Adam Wingard Shares His Notes on ‘Death Note’ as Production Begins". Collider.com. Dijupuk June 30, 2016. 
  21. ^ Kroll, Justin (June 10, 2016). "‘Short Term 12’s’ Keith Stanfield to Star With Nat Wolff in Netflix’s ‘Death Note’". Variety. Dijupuk June 11, 2016. 
  22. ^ Sneider, Jeff (August 2, 2016). "Willem Dafoe to voice the Shinigami in Netflix's 'Death Note' (Exclusive)". Mashable. Dijupuk August 2, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]