Daya (kalawarti)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Daya ya iku kalawarti ilmiah populèr kang ngemot rubrik sastra kanthi rutin.[1] Kalawarti iku babar ing sasi Pèbruari 1949.[1] Kanthi sesanti "kalawarta daya umum", sasarané ya iku golongan masarakat tengah mangisor.[1] Sesebarané nganti tingkat nasional.[1] Kalawarti iku naté ngemot puisiné Chairil Anwar, Sk. Muljadi, lan M. A. Salmun.[1] Naté uga ngemot cerkak anggitané M. Balfas, Rijono Pratikto, Pramoedya Ananta Toer, Mundingsari, lan M. A. Salmun.[1] Uga ngemot esai lan resènsi pakaryané Idrus, Amal Hamzah, A. K. M. (samarané Achdiat Karta Mihardja).[1] Éditor utawa rédhaksi mirunggan kang nyekel rubrik kasusastran ya iku wong kang mengkoné dadi panulis andal, ya iku Asmara Hadi, Hasan Amin, Amal Hamzah, Utuy Tatang Sontani, Jusuf Halim, lan Bratakusuma.[1] Anané panulis utawa rédaktur kang mengkoné dadi sastrawan Indonésia nudhuhaké yèn Daya duwé peran kanggo pamrakarsané kasusastran Indonesia.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i Dr. Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya Offset. k. 87-88. ISBN 979-692-283-5.