David M. Brown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
David M. Brown
Antariksawan NASA
KabangsanAmerika Sarekat
Lair(1956-Cithakan:NOMORBULAN-16)16 April 1956
Arlington County, Virginia
PatiFèbruari 1, 2003(2003-02-01) (umur 46)
Angkasa ing dhuwur Texas
Pedamelan sadèrèngipunPilot uji coba
PeringkatKapten, Angkatan Segara Amerika Sarekat
Wekdal ing ruwang angkasa15 dina 22 jam 20 minit
PamilihanKelompok Antariksawan NASA 16 (1996)
MisiSTS-107
Èmblem misiSTS-107 Flight Insignia.svg
BebungahMedali Kehormatan Antariksa Kongres NASA Distinguished Service Medal.png

David McDowell Brown (lair 16 April 1956 – pati 1 Fèbruari 2003 ing umur 46 taun) yaiku kapten Angkatan Segara Amerika Sarekat lan antariksawan NASA. Ia seda ing penerbangan antariksa kapisane, amargi pesawat ulang alik Columbia (STS-107) ancur nalika mlebu maneh menyang atmosfer Bumi. Brown dadi antariksawan ing 1996 nanging ora bertugas ing misi antariksa sadurunge kacilakan Columbia. Sawise seda, Brown diwenehi Congressional Space Medal of Honor.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • David M. Brown ing Find a Grave
  • "DAVID M. BROWN (CAPTAIN, USN)". NASA. February 2003. Dibukak ing 2019-05-07.
  • David Brown STS-107 Crew Memorial
  • Captain David Brown Aerospace and Medical Research Endowment
  • Florida Today — Florida Tech dedicates dorms to Columbia 7 — October 29, 2003