David (Michelangelo)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

David (palafalan jroning basa Italia: [ˈdaːvid]) iku sawijining karya adi reca Renaisans sing digawé antara taun 1501 lan 1504 déning Michelangelo. Reca marmer arupa wong lanang wuda lan rékaké David utawa Dawud.

Reca iki dhuwuré 5,17 mèter. Dhuwuré iki suwé salah ditulis ing akèh kasusastran ngèlmiah. Ngertiné salah lagi taun 1998-1999 nalika ana tim sakaé proyèk panyitran obyèrk-obyèk 3D sing gedhé-gedhé kanthi moto reca-recané Michelangelo lan tibakné reca iki luwih dhuwur tinimbang sing ditulis déning sumber-sumber.[1][2].

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]