Darkest Hour (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Darkest Hour
Juru arah Joe Wright
Juru gawé
Juru tulis Anthony McCarten
Juru paraga
Juru musik Dario Marianelli
Sinématografi Bruno Delbonnel
Juru besut Valerio Bonelli
Kongsi
panggawé
Juru dum Focus Features
Tanggal babar
  • Novèmber 24, 2017 (2017-11-24) (United States)
  • Dhésèmber 29, 2017 (2017-12-29) (United Kingdom)
Nagara United Kingdom
Basa Inggris

Darkest Hour inggih punika sesirahipun filem perang-sujarah saking Inggris ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunarahaken déning Joe Wright, adhedhasar saking skénario anggitanipun Anthony McCarten. Para juru paraga ingkang dipunracaya maragani filem punika antawisipun Gary Oldman, Ben Mendelsohn, lan John Hurt. Darkest Hour katetepaken badhé dipunbabar ing surya 24 November 2017 déning Focus Features.[1]

Plot[besut | besut sumber]

Winston Churchill ngadhepi satunggalipun kawontenan ingkang saestu ruwet, inggih punika gempuran saking tentaranipun Adolf Hitler ing pramula Perang Donya II.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing surya 5 Fèbruari 2015 wonten pawartos bilih Working Title Films sampun numbas hak pangriptan saking skénario kagem filem Darkest Hour, saking The Theory of Everything anggitanipun Anthony McCarten ingkang nyariyosaken babagan Winston Churchill ing dinten pramula Perang Donya II.[2] Ing surya 19 Maret 2016, kalaporaken bilih Joe Wright sampun katetepaken badhe ngayahi jejibahan minangka juru arah filem kasebat.[3] Ing surya 14 April 2016, Gary Oldman mratélakaken sumadya badhe ndhèrèk nyengkuyung filem kanthi maragani minangka Churchill.[4] Salajengipun, surya 6 September 2016, wonten pawartos bilih Focus Features badhé mbabar filem punika kagem sagung pamirsa ing Amérika Sarékat surya 24 November 2017, kanghi ngrawuhaken John Hurt, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas, lan Lily James ingkang ugi ndhèrèk maragani.[1] Dumugi surya 3 Novèmber 2016, Darkest Hour kawartosaken sampun miwiwiti pamundhutan gambar utama.[5] Ing sulan punika ugi, Dario Marianelli mratélakaken badhé ngecakaken pranata musik kagem filem .[6] Swetawis ing surya 8 November 2016, Stephen Dillane mlebet pungkasan ingkang ugi badhé maragani.[7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b McNary, Dave (September 6, 2016). "Gary Oldman’s Winston Churchill Film ‘Darkest Hour’ Gets Release Date, Rounds Out Cast". Variety. Dijupuk November 4, 2016. 
  2. ^ Fleming, Jr., Mike (February 5, 2015). "‘Theory Of Everything’s Anthony McCarten & Working Title Set Winston Churchill WWII Epic". Deadline. Dijupuk November 4, 2016. 
  3. ^ Jaafar, Ali (March 29, 2016). "Joe Wright In Talks To Direct Winston Churchill Pic For Working Title". Deadline. Dijupuk November 4, 2016. 
  4. ^ McNary, Dave (April 14, 2016). "Gary Oldman in Talks to Play Winston Churchill in ‘Darkest Hour’". Variety. Dijupuk November 4, 2016. 
  5. ^ Raup, Jordan (November 3, 2016). "First Look: Gary Oldman Thoroughly Transforms into Winston Churchill in ‘Darkest Hour’". The Film Stage. Dijupuk November 4, 2016. 
  6. ^ "Dario Marianelli to Score Joe Wright’s ‘Darkest Hour’ | Film Music Reporter". Dijupuk 2016-11-09. 
  7. ^ Lodderhose, Diana (November 8, 2016). "Stephen Dillane Joins Working Title’s Churchill WWII Epic ‘Darkest Hour’ As Production Begins In UK". Deadline. Dijupuk December 14, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]