Dani Rodrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dani Rodrik
Dani Rodrik AB.jpg
Dani Rodrik, 2012
Lair (1959-08-14) Agustus 14, 1959 (umur 58)
Kawarganegaran  Turki
Bidang Ekonomi internasional, Pembangunan ekonomi, Ekonomi pulitik
Dipangaruhi John Maynard Keynes, Albert O. Hirschman
Mangaruhi Jason Furman
Kontribusi Pamekaran ekonomi, Pranatan ekonomi, Pengangguran

Dani Rodrik (lair 14 Agustus 1957) iku ékonom Turki lan Profésor Ford Foundation babagan Ékonomi Pulitik Internasional ing John F. Kennedy School of Government ing Harvard University. Dhèwèké tilas Profésor Albert O. Hirschman babagan Kawruh Sosial ing Institute for Advanced Study ing Princeton, New Jersey. Karya anggitané amba ambahané, nglimputi babagan ékonomi internasional, pamekaran ékonomi, lan ékonomi pulitik. Pitakon sing ndhasari panalitèné ya iku apa sing ndhasari pranatan ékonomi sing becik lan généya sawenèh pamaréntahan luwih widada tinimbang liyané nalika ngecakaké pranatan iku. Karya-karyané kaya ta Economic Rules: The Rights and Wrongs of the Dismal Science (cara Jawa: Paugeran Ékonomi: Sing Bener lan Sing Salah ngenani Kawruh sing Surem) lan The Globalization Paradox: Democracy and the Future of the World Economy (cara Jawa: Paradhok Globalisasi: Dhémokrasi lan Tembé Buriné Ékonomi Jagat). Dhèwèké uga salah siji kepala rédhaksi jurnal akadhemik Global Policy.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Staff writer. "Editorial Board". onlinelibrary.wiley.com. Wiley-Blackwell. Dijupuk 20 January 2016.