Damian Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Damian Marley ana ing Leeds taun 2007

Damian Marley punika seniman reggae ingkang lair ing Kingston, Jamaika.[1] Seniman ingkang lair tanggal 21 Juli 1978 punika anakipun seniman ingkang kawentar lan sapunika sampun séda inggih punika Bob Marley lan ibuné ya iku Cindy Breakspeare salah satunggalé Miss World taun 1976.[1] Piyambakipun nggentosaken wayah wonten Kingston nanging kathah tiyang ing antéro Amérika lan Éropah sumerep kaliyan seniman ingkang jinis musiké Ragga utawi Raggamuffin punika.[2] Piyambakipun dipunjuluki Jr.Gong, ingkang asalipun saking bapakipun ingkang gadhah jejuluk Tuff Gong.[1] Tembang ingkang sesirahé Welcome to Jamrock ingkang dibabaraken taun 2014 ndadèkaké piyambakipun kasuwur.[1] Piyambakipun uga nampi panghargan Grammy Awards lan manggon ing Miami, Florida.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e "Damian Marley Biography". www.biography.com. http://www.biography.com/people/damian-marley-297416. Diwiwiti 15 August 2016.
  2. ^ "Damian Marley, Anak Bungsu Bob Marley Yang Tampan dan Sukses". www.kapanlagi.com. Dijupuk 15 August 2016.