Dale F. Eickelman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dale F. Eickelman ya iku ahli antropologi saka Illinois, Amérikah Sarékat, kalairan 1942[1]. Dale naté olèh gelar AB cum laude saka ing Dartmouth College taun 1964. Sabanjuré ana ing McGill University (MA) taun 1967 lan ing University of Chicago (MA) taun 1968 lan Ph.D. taun 1971[2]. Minangka sarjana antropologi, Dale naté nglakoni panlitian antropologis ing Boujad Maroko (1968), Hamra Oman (1978, 1979, 1981), Muscat Oman (1982), Kuwait (1987), lan Suriah (1996, 2000)[1][2][3]. Karya-karya kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Moroccan Islam: Tradition and Society in a Pilgrimage Center (1976), Knowledge and Power in Morocco: The Education of a Twentieth-Century Notable (1985), Muslim Politics (1996), lan New Media and the Muslim World: The Emerging Public Sphere (1999)[1]. Pakaryané Dale iki akéh pisumbangané ing bab bebrayan Muslim[1]. Liyané ing Maroko lan Oman, Dale uga karenan ing bebrayan Muslim ana ing Asia Tengah[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 192. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Dale F. Eickelman | Department of Anthropology". anthropology.dartmouth.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-03. 
  3. "Profiles - Dale F. Eickelman". www.ecssr.com. Dijupuk 2018-01-03.