Daiquiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stroberi daiquiri dening Rey del Mojito


Daiquiri ( /ˈdaɪkəri, ˈdæk-/ ; Spanyol: daiquirí [dajkiˈɾi] ) minangka kulawarga koktail sing bahan utamane yaiku rum, jus jeruk (biasane jus jeruk ), lan gula utawa pemanis liyane.


Macem-macem jinis minuman beralkohol sing digawe es sing diolah kanthi alus asring diarani daiquirí beku. Minuman iki uga bisa dikombinasikake lan diwutahake saka blender, ngilangi kebutuhan kanggo pulverisasi manual lan ngasilake tekstur sing padha karo smoothie . Ing skala sing luwih gedhe, omben-omben kasebut asring digawe kanthi mesin ing mesin sing luwih gedhe, lan ana macem-macem rasa sing digawe karo macem-macem alkohol utawa minuman keras.[butuh sitiran] Cara liya kanggo nggawe daiquiri beku (umume variasi rasa buah) yaiku nggunakake jeruk nipis beku, nyedhiyakake tekstur, rasa legi lan rasa asam sing dibutuhake sekaligus. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Strawberry Daiquiri". MyBestCocktails.