Daging pedhet dijèli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging sapi Jellied

Pedhotan pedhet (utawa brawn veal, Swedish ) [1] iku kadhemen Cut panganan kang digawé saka veal, kadhangkala daging babi, Simpenan, trikatuka lan rempah-rempah kayata allspice, teluk rwaning lan mrico putih .[2] Mangan adhem saka kulkas. Asring nganggo kentang lan bit sing diasinake utawa diiris ing roti sing asri . Iki minangka panganan tradisional kanggo Natal ing Swèdhen .[3] Daging sapi Jellied dianggep minangka salah siji saka sawetara panganan sing isih ana saka smorgasbord Natal Swèdhen sing asli.

Daging kasebut dimasak ing banyu asin nganti tiba ing balung banjur dipotong-potong. Ing meat Motong banjur pipis Simpenan lan kiwa kanggo kelangan ing prau nganti wis congealed .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Capon, Robert Farrar (April 23, 2014). "Swedish Jellied Veal (Kalvsylta) Recipe". NYT Cooking. Dibukak ing June 26, 2017.
  2. Hachten, H.; Allen, T. (2013). The Flavor of Wisconsin: An Informal History of Food and Eating in the Badger State. Wisconsin Historical Society Press. p. 234. ISBN 978-0-87020-553-8. Dibukak ing June 26, 2017.
  3. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2010-08-13. Dibukak ing 2010-09-09.CS1 dandani: archived copy as title (link)