D.O. (entertainer)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Do Kyung-soo ( Hangul도경수 ; lair tanggal 12 Januari 1993), luwih dikenal kanthi jeneng panggung DO, ya iku penyanyi lan aktor Korea Kidul. Dhèwèké paling dikenal minangka salah sijiné vokalis utama Exo, grup nyanyi lanang saka Korea Kidul. Saliyané aktivitas kelompok, DO uga mbintangi drama lan filem televisi kayata Pure Love (2016), My Annoying Brother (2016), Positif Physique (2016), Room No.7 (2017), 100 Days My Prince 2018), Along with the Gods, lan Swing Kids (2019).

Urip lan karir[besut | besut sumber]

1993-2013: Awal lan awal karier[besut | besut sumber]

DO lair tanggal 12 Januari 1993 ing Goyang, Provinsi Gyeonggi, Korea Selatan. [1] [2] Dhèwèké lunga menyang Goyang Poongsan Elementary School, Baexhin Middle School, lan Baekseok High School. Dhèwèké duwé kakang lanang, Do Seung-soo, sing telung taun luwih tuwa tinimbang dhèwèké. DO wiwit nyanyi ing sekolah dasar lan minangka peserta sing seneng banget nyanyi ing kompetisi nyanyi lokal ing saindhenging kariré sekolah menengah.   Ing taun 2010, dhèwèké diwènèhaké kanggo audisi kanggo SM Entertainment sawisé menang kontès nyanyi lokal. [3] Dhèwèké banjur dadi anak didik SM Entertainment sajroné rong taun suwéné sekolah menengah. Dhèwèké nampilaké "Anticipation" Na Yoon-kwon lan "My Story" Brown Eyed Soul ing audisi SM. [3]

Deleng ing Festival Busan One Asia ing 20 Oktober 2018

DO secara resmi dikenalaké minangka anggota EXO kaping sepuluh ing tanggal 30 Januari 2012. Grup kasebut debut tanggal 8 April kanthi lagu Mama. Ing Juli 2013, dhèwèké tampil ing lagu " Goodbye Summer " saka album studio f (x) Pink Tape. [4] Ing Desember 2013, DO, bebarengan karo kanca-kanca anggota Exo Baekhyun lan Chen, nyanyi lagu judhul Miracles in December.

2014-saiki: Peran in filem[besut | besut sumber]

Ing sasi September 2014, DO nggawé debut aktingé dadi peran pendukung ing filem Cart, dadi siswa sekolah menengah lan anak saka sawijining juragan toko (dimainaké déning Yum Jung-ah ). [5] Filem kasebut diputer ing Festival filem Internasional Toronto 2014. Dhèwèké uga ngrilis soundtrack asli kanthi judul "Crying Out" kanggo filem kasebut. [6] Ing taun 2014, DO nggawé debut layar cilik sing main peran ing drama SBS, It's Okay, That's Love, kang mbintangi Gong Hyo-jin lan Jo In-sung . [7] DO dipuji dening kritikus Heo Ji-woong kanggo kinerja ing seri iki, [8] lan banjur mlebu nominasi kanggo penghargaan Best New Actor ing 51st Baeksang Arts Awards . [9]

Ing wulan Juni 2015, DO tampil ing drama Hello Monster KBS, entuk peran dadi psikopat. [10] Ing November 2015, DO dicalonaké minangka penghargaan Aktor Pendukung paling apik ing 52 Grand Bell Awards kanggo peran minangka Tae-young ing Cart . [11]

Ing Januari 2016, DO diumumaké minangka salah sijiné aktor swara kanggo filem animasi Underdog, kang ditampilake ing 2019. [12] [13] Ing Februari 2016, dhèwèké nyambut gawé karo Kang Young-jin ing duet judul "Tell Me (What Is Love)" kanggo proyèk musik SM Entertainment Station. [14] Ing Februari, DO mbintangi pemeran lanang bebarengan aktris Kim So-hyun ing filem Pure Love. [15] Ing Oktober 2016, DO mbintangi bareng Chae Seo-jin ing Be Positive, drama web sing diprodhuksi déning Samsung . [16] [17] [18] Ing November 2016, DO mbintangi bareng Jo Jung-suk lan Park Shin-hye ing filem My Annoying Brother, meranaké atlit judo nasional. [19] DO lan Jo Jung-suk uga ngrekam lagu téma pungkasan, kanthi judul "Don't Worry", kanggo filem kasebut. [20]

Ing 2017, DO mbintangi filem komedi Room No.7 . [21] Ing taun sing padha, dhèwèké main filem Along with the Gods dadi peran Kim Yong-hwa , adaptasi blockbuster saka webtoon kanthi jeneng sing padha. [22]

Ing 2018, DO mbintangi Swing Kids, sawijining filem sing disetel ing sawijining kem konsentrasi ing Korea Lor nalika Perang Korea. Dhèwèké dadi prajurit Korea Lor sing jatuh cinta karo tap dance. [23] [24] Taun sing padha, dhèwèké dadi pamimpin peran ing cilik layar pisanan, dadi peran putra mahkota ing 100 Days My Prince . [25] Seri iki sukses sacara komersial, dadi drama Korea paling dhuwur kaping lima ing sejarah televisi kabel. [26]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hwang Hyo-jin (May 2, 2012). "EXO-K: My name is 수호, 디오" [EXO-K: My name is Suho, D.O.]. TenAsia (ing basa Korea). Dijupuk July 4, 2016. 
  2. "2016 매거진M VOL.152 – 설렜던 우리의 첫사랑 '순정' 커버 사진 + 내부 사진 스캔 + 인터뷰 (★추가)" (ing basa Korea). Magazine M. February 24, 2016. Dijupuk March 15, 2016. 
  3. a b "EXO-K 사용설명서② 디오·카이·세훈 편" (ing basa Korea). Oh My News via Oh My Star. May 11, 2012. Diarsip saka sing asli ing July 28, 2013. Dijupuk May 11, 2012. 
  4. Lee Jae-hoon (July 26, 2013). "f(x), 1년1개월 만에 2집 '핑크 테이프'". Newsis (ing basa Korea). Dijupuk November 21, 2016. 
  5. "EXO's D.O to Debut as Film Actor through 'Cart'". enewsWorld. November 29, 2013. 
  6. "EXO's D.O. releases 'Cart' OST". Kpop Herald. November 3, 2014. 
  7. "D.O. joins new SBS series". Korea JoongAng Daily. March 4, 2014. 
  8. "K-pop stars find success on screen". Korea JoongAng Daily. November 17, 2014. 
  9. Hicap, Jonathan M. (April 28, 2015). "Lee Min Ho, Park Shin Hye, Yoochun get nod at 51st Baeksang Arts Awards". Manila Bulletin. 
  10. "엑소 디오, '너를 기억해' 특별 출연 "과거 회상 신에 중요한 인물"". Sports Chosun (ing basa Korea). April 24, 2015. 
  11. "52nd Daejong Film Awards (Grand Bell Awards) 2015 Nominees". Hancinema. November 15, 2015. 
  12. "Do Kyung-soo to star in animated dog flick". Kpop Herald. January 11, 2016. 
  13. "PARK So-dam, D.O., PARK Cheol-min to Voice Animation". Korean Film Biz Zone. January 14, 2016. 
  14. "Duet out this week from D.O., Yoo Young-jin". Korea JoongAng Daily. February 18, 2016. 
  15. Son Ji-hyoung (January 6, 2016). "EXO's D.O. and Kim So-hyun 'in a mood of first love' filming the upcoming movie". Kpop Herald. Dijupuk November 21, 2016. 
  16. "EXO's D.O. to star in new web drama". Kpop Herald. September 19, 2016. 
  17. "엑소 도경수 주연 '긍정이 체질', 3천만뷰 돌파..웹드 신기록". Star Money (ing basa Korea). Dijupuk November 22, 2016. 
  18. ""웹드라마까지 터졌다"..엑소 도경수의 눈부신 배우 성장기". Herald Corporation (ing basa Korea). Dijupuk November 22, 2016. 
  19. "JO Jung-suk and DOH Kyung-soo to Play Brothers in OLDER BROTHER". Korean Film Biz Zone. September 2, 2015. 
  20. Shin So-won. "'형' 조정석X도경수, '걱정말아요 그대' 음원나온다" (ing basa Korea). Dijupuk November 21, 2016. 
  21. "Exo's D.O. joins cast of upcoming 'Room 7'". Korea JoongAng Daily. December 12, 2016. 
  22. "EXO's D.O to star in film 'With God'". Kpop Herald. April 14, 2016. 
  23. "DOH Kyung-soo Signs Up as Tap Dancer in Korean War-Era SWING KIDS". Korean Film Biz Zone (ing basa Inggris). May 26, 2017. 
  24. "Do Kyung-soo dances his way to a leading role: For ‘Swing Kids,’ the Exo singer spent months studying tap". Korea JoongAng Daily. December 13, 2018. 
  25. Im Eun-byel (February 7, 2018). "EXO's D.O. to take lead role in drama". Kpop Herald. 
  26. "tvN drama 'Dear Husband of 100 days' tops ratings". The Korea Times. October 17, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • DO