Déodoran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Merek deodorant Rexona "Gelar" sing deodor

Deodorant minangka salah sawijining jinis zat sing ditrapake ing awak kanggo nyegah utawa nyandhang ambune awak amarga kerusakan bakteri kringet ing kelek, pangkal paha, lan sikil, lan ing sawetara kasus, sekresi bawok . Subkelas deodorants, sing diarani antiperspirants, nyegah kringet dhewe, biasane kanthi mblokir kelenjar kringet . Antiperspirants digunakake ing bagean awak sing luwih akeh, ing endi wae kringete ora nyenengake utawa ora aman, amarga kringet sing ora dikarepake bisa ngganggu penake, penglihatan, lan genggeman (amarga tergelincir). Jinis deodorant liyane ngidini kringet nanging nyegah tumindak bakteri ing kringet, amarga kringete manungsa mung duwe bau sing nyata nalika bosok dibusuk.