Cucut ronggeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cucut Ronggeng
Eusphyra blochii Day.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Chondrichthyes
Subklas: Elasmobranchii
Ordho: Carcharhiniformes
Famili: Sphyrnidae
Génus: Eusphyra
Gill, 1862
Spésies: E. blochii
Jeneng binomial
Eusphyra blochii
(Cuvier, 1816)
Eusphyra blochii distribution map.svg
Wilayah sebaran
Sinonim

Zygaena latycephala van Hasselt, 1823
Zygaena laticeps Cantor, 1837

Cucut ronggeng (Eusphyra blochii) ya iku sawijiné jinis cucut martil, suku Sphyrnidae. Ing basa Inggris ditepungi kanthi jeneng winghead shark, amargi ‘martil’ ing endhase amba saéngga memper karo swiwi. Spesies iki dadi siji-sijiné anggota marga Eusphyra. Kagolong hiu cilik kang ora mbebayani, cucut ronggeng kalebu iwak komersil ing sapérangan gedhé area sebarane.

Titenan kang utama saka cucut ronggeng ya iku anané 'martil' ing endhase ("cephalofoil") kang ukurane sempit lan dawa, kang mbedakake karo jinis-jinis cucut martil liyané. Ambane cephalofoil iki nganti 40-50% dawa awak cucut ronggeng, saka ndhuwur katon kaya wujud swiwi utawa pucuk gendhewa, kanthi tonjolat cilik ing ngarep irunge. Ora kaya cucut martil liyané (marga Sphyrna), irung cucut ronggeng iki mapan rada nengah ing cephalofoil.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Simpfendorfer (2003). Eusphyra blochii. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006.