Cucu Cahyati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cucu Cahyati
Cucu Cahyati
Cucu Cahyati
Biodata
Lair (1970-08-17) Agustus 17, 1970 (umur 49)
AsalIndonésia Indonésia
Genredangdut
PakaryanPenyanyi

Imas Cucu Cahyati (lair 17 Agustus 1970; umur 49 taun) utawa kang kondhang kanthi jeneng Cucu Cahyati ya iku penyanyi dangdut saka Indonésia. Lagu gawé kondhang dhèwèké ya iku "Mabuk Lagi".[1] Dhèwèké iku penyanyi dangdut saka Tasikmalaya. Dhewek miwiti karir ning donya musik, awit meluni lomba karaoke se Jawa Barat, dadi wakil saka Radio Buana Jaya, ning ajang mau dhèwèké olih juwara kaping loroné.[1] Cucu ngetokaké rong album sasuwené njegur ning donya musik dangdut.[1] Albumé kang kaping pisan judhulé Mabuk dan Judi karilis taun 2001, kang gawé dhèwèké kondhang.[1] Sataun sawisé iku, ning taun 1992, dhèwèké ngetokaké albumé kang kaping loro, Bumi Makin Panas.[1]

Cucu duwé anak lanang kang dijenengi Ridwan, anak saka garwané kang kaping pisan, Tatang.[1] Sawisé gugat cerai maring Tatang, Cucu nikah karo pengusaha saka Banjarmasin, Abdurrahman Midi alias Aman Jagau ning taun 2005.[1][2]

Cucu iku garwa kaping papat saka Arman.[1] Rong taun sawisé iku, taun 2007 dhèwèké ngelairaké anak saka Arman.[1] Nalika anaké lair, Arman dikabaraké lagi ana gayutan karo Angel Lelga.[1]

Dhésèmber 2008, Cucu ngelaporaké garwa kaping loroné maring pulisi amarga wis nindakaké KDRT.[1] Sakloron malah dadi sangka kanggo kasus malsukaké dhokumèn buku nikah.[1]

Ing taun 2008, dhèwèké bali manèh maring donya hiburan Indonésia.[2] Pagawéan kang wis telung taun ditinggal déning dhèwèké iku, diwiwiti manèh awit ngisor.[2]

Album[besut | besut sumber]

  • Mabuk dan Judi (2001)
  • Bumi Makin Panas (2002)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Cucu Cahyati dipununduh tanggal 21 September 2011
  2. a b c berita Cucu Cahyati dipununduh tanggal 21 September 2011