Croque monsieur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Croque monsieur
Croque monsieur.jpg
A croque monsieur
JinisSandwich
Panggonan asalFrance
Hawa ajanganHot
Woworan pokokBread, whipped eggs, butter, boiled ham, cheese (typically Emmental), pepper and salt
VariasiCroque madame
Buku masakan: Croque monsieur  Médhia: Croque monsieur

croque monsieur ( pocaping cara Prancis: [kʁɔk məsjø] ) iku salah sawijining jinis olahan panas sandwich digawe karo Ham lan keju . Sajian asalé ing Perancis kafe lan bar minangka cemilan cepet. Jeneng kasebut adhedhasar tembung kriya croquer ("to crunch") lan tembung monsieur ("mister"). Sandwich pisanan ditemokake ing menu kafe Paris ing taun 1910. Penyebutan paling awal ing sastra katon ana ing volume loro Proust 's In Search of Lost Time ing taun 1918.

Referensi[besut | besut sumber]