Crenarchaeota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Crenarchaeota

Crenarchaeota yaiku salah sawijining filum kang kalebu domain Archaea. [1]Mikroorganisme kang kalebu filum kasebar ing habitat kang panas banget utawa atis banget kayata banyu umub lan banyu es.[1]Kabeh Crenarchaeota kang kasil dikultur nganti seprene minangka mikroorganisme hipertermofil kang urip optimal suhu ing duwure 80 °C lan ing antarane duweni suhu optimum duwure titik didih banyu. [1] Akeh-akehe Crenarchaeota hipertermofil diisolasi saka lemah panas geotermal lan banyu kang ngedhut sulfur lan sulfida.[2] Lingkungan terestrial, sumber banyu panas kang akeh sulfure, lumpur umub, lan lemah kanthi suhu ngancik 100 °C umume asipat asam banget amarga anane oksidasi biologis H2S lan S0 ngasilake asam sulfat (H2SO4).[2] Lingkungan kang panas lan kang akeh sulfure mau diarani minangka solfataras, kayata kang ana ing Italia, Selandia Baru, lan Yellowstone National Park, Wyoming, Amerika Serikat.[1] Solfataras asipat asam nganti alkali (pH 5-8) utawa asam banget (pH«1) tergantung saka lingkungan geologis ing sekitare.[1] Mayoritas Crenarchaeota hipertermofil ditemokaka ing daerah netral atawa kanthi tingkatake keasaman sedang, lan spesies liyane ditemokake urip ing sumber banyu panasing njero laut kang diarani hydrothermal vents.[3] Sumber banyu panas ing njero laut suhune luwih tinimbang banui kang ana ing permukaan amarga banyu ana ing ngisor tekanan.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (Inggris)Madigan MT, Martinko JM, (2000). Brock Biology of Microorganisms. Prentice Hall. ISBN 978-0-13-081922-2.
  2. ^ a b (Inggris)Varun Shastri (2006). Microbes. Isha Books. ISBN 978-81-8205-381-6.
  3. ^ a b (Inggris)Kōki Horikoshi, Kaoru Tsujii (1999). Extremophiles in deep-sea environments. Springer. ISBN 978-4-431-70263-4.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Crenarchaeota&oldid=830896"