Crazy Heart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Crazy Heart
250px
Poster film Crazy Heart
DisutradaraniScott Cooper
DiprodhuseriRobert Duvall
Rob Carliner
Judy Cairo
T Bone Burnett
Scott Cooper
DiskénariyoniScott Cooper
AdhedhasarCrazy Heart
déning Thomas Cobb
DibintangiJeff Bridges
Maggie Gyllenhaal
Colin Farrell
Robert Duvall
DimusikiStephen Bruton
T Bone Burnett
Ryan Bingham
SinématografiBarry Markowitz
Dibesut déningJohn Axelrad
Perusahaan
prodhuksi
Informant Media
Butcher's Run Films
RatPac-Dune Entertainment
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Dhésèmber 6, 2009 (2009-12-06) (Festival Film Santa Fe)
  • Dhésèmber 16, 2009 (2009-12-16) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Fèbruari 5, 2010 (2010-02-05) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
112 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$7 juta[2]
Kalarisan$47.405.566[2]

Crazy Heart nggih punika filem sandhiwara musikal romantis saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Scott Cooper. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario ingkang kaserat adhedhasar saking buku Crazy Heart pakaryanipun Thomas Cobb. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Robert Duvall, Rob Carliner, Judy Cairo, T Bone Burnett, lan Scott Cooper. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Stephen Bruton, sesarengan T Bone Burnett lan Ryan Bingham. Sinematografi dipuncakaken déning Barry Markowitz. Pambesutan filem kalampahaken John Axelrad. Wondéné juru paraga ingkang sami maragani antawisipun Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell, lan Robert Duvall.

Filem Crazy Heart katepangaken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film Santa Fe, surya 6 Desember 2009.[3] Salajengipun kababar kanthi winatesan kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 16 Desember 2009, lajeng surya 5 Februari 2010 langkung wiyar.[4] Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik.[5][6]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Crazy Heart kasil ngempalaken arta dumugi $39.464.306 saking pamirsa Am[6] rika Lor, lan $7.941.260 negari sanèsipun, kanthi gunggung$47.405.566, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $7 yuta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Crazy Heart (15)". British Board of Film Classification. February 9, 2009. Dijupuk February 14, 2018. 
  2. a b c "Crazy Heart (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk February 14, 2018. 
  3. McCarthy, Todd (November 29, 2009). "Crazy Heart – Film Review". Variety. Dijupuk February 14, 2018. 
  4. "Oscar Watch: 'Crazy Hearts Bridges Joins Actors Fray". Anne Thompson/Blogs.IndieWire.com. Dijupuk November 4, 2009. 
  5. "Crazy Heart (2009)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 14, 2018. 
  6. a b "Crazy Heart reviews". Metacritic. Dijupuk February 14, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]