Cornelis Speelman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto Cornelis Speelman

Cornelis Janszoon Speelman (Rotterdam, 3 Maret 1628 - Batavia, 11 Januari 1684), iku Gubernur-Jendral Indhiya Nèderlan sing kaping 14. Dhèwèké maréntah antara taun 16811684.

Speelman dadi misuwur amarga bisa ngrebut Surabaya saka Mataram lan Trunajaya.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Rijkloff van Goens
{{{jabatan}}}
1681-1684
Diganti déning:
Johannes Camphuys


Cithakan:Nèderlan-bio-stub