Coraline (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo filem Caroline

Coraline iku filem animasi stop-motion lan 3D Amerikah taun 2009 ajénre fantasi, horor, lan peteng. Filek iki dhedhasar novèl Neil Gaiman taun 2002 kang nunggal jeneng. Filem iki digawé Laika lan disebar Focus Features. Filem iki nggambaraké bocah wédok kang seneng mblayang nemu sana sampurna ing mburi lawang wadi sajrenoning omah. Coraline klilab yèn sana salinan mau ngamot wadi bleret lan wengis. Dianggit lan disutradarani Henry Selick, filem iki digawé kanthi palilah lan ékaprayané Gaiman.[1]

Coraline dibabar kanggo umum ing biyoskup Amerikah nalika 6 Fèbruari 2009. Sadurungé, filem iki wis digebyagaké ing Portland International Film Festival, lan éntuk panampa kritik.[2] Filem iki ngéntukaké pikoléhan $16.85 yuta sajeroné wiwitan akir pekan lan dadi filem laris grad angka 3.[3] 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Savage, Annaliza (November 14, 2008). "Gaiman Calls Coraline the Strangest Stop-Motion Film Ever". Wired.com (Condé Nast Digital). Dijupuk August 18, 2011. 
  2. "Coraline Movie Reviews, Pictures". Rotten Tomatoes. February 5, 2009. Dijupuk February 10, 2009. 
  3. DiOrio, Carl (February 8, 2009). "Moviegoers into 'Into You'". The Hollywood Reporter. Dijupuk August 17, 2014.