Cor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Godhong teh ijo ana ing gaiwan (jinis cangkir teh)

Cor minangka rendhem ing cairan (biasane banyu) padhet, biasane kanggo ngekstrak rasa utawa kanggo alus. Proses khusus teh sing disiapake kanggo ngombe kanthi ninggalake godhong ing banyu panas kanggo ngeculake rasa lan nutrisi sing diarani steeping. Teh herbal bisa disiapake kanthi rebusan, infus, utawa maceration . Sawetara padatan direndhem kanggo mbusak bahan, kayata uyah, lan zat terlarut dudu produk sing dikarepake.

Jagung[besut | besut sumber]

Salah sawijining conto yaiku jagung (utawa jagung ), minangka bagean saka proses panggilingan. Minangka diterangake dening US refiners Association Jagung, panen kernels saka jagung sing di resiki lan banjur sinau ing banyu ing suhu saka 50 °C (120 °F) suwene 30 nganti 40 jam. [1] Ing proses kasebut, kadar kelembapan mundhak saka 15% dadi 45% lan volume luwih saka tikel. Ikatan lem ing jagung wis lemes lan pati dibebasake. Jagung banjur digiling kanggo mbebasake kuman lan komponen liyane, lan banyu sing digunakake (banyu curam), sing wis nyerep macem-macem nutrisi, didaur ulang kanggo digunakake ing pakan kewan.

Wiji[besut | besut sumber]

Acorns minangka kacang sing bisa dipangan sing ora kena dipangan mentah amarga tingkat tanin sing beracun. Iki bisa dibubarake kanthi nyemprotake kacang ing banyu panas (utawa banyu adhem sajrone pirang-pirang wulan).

Teh[besut | besut sumber]

Teh garing minangka tèh utawa kanthong tèh wis siyap kanggo diombe kanthi cara ngrendhem godhong ing banyu sing wis umob utawa digawe panas kanggo ngeculake rasa lan nutrisi ing tèh sing wis garing menyang banyu. Iki asring ditindakake ing cangkir, cangkir, teko, picer utawa guci . Infus teh utawa saringan teh bisa digunakake kanggo mbantu proses iki. Ana macem-macem jinis teh sing kasedhiya ing pasar kanthi kategori adhedhasar wiyar, oolong, ijo, ireng, putih lsp. Lan spesialis liyane sing nyedhiyakake katering kanggo wilayah tartamtu kayata Assam, Darjeeling [2] lsp. Saben teh kudu disiapake kanthi cocog babagan kualitas lan kualitas.

Balung[besut | besut sumber]

Nalika balung direndhem ing larutan banyu sing umob, kalsium bisa dijupuk. Cairan sing diasilake dikenal minangka duduh kaldu balung . Balung kasebut luwih alus sawise proses iki.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Corn steeping". www.Corn.org. Diarsip saka sing asli ing June 13, 2005. Dibukak ing June 20, 2005.
  2. "Guide to Drinking Darjeeling Tea".