Cokotan ula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cokotan ula ing sikil

Cokotan ula ya iku tatu amarga dicokot déning sawijining ula, utamané ula kang duwé wisa.[1] Titikané cokotan ula iku ana rong tatu sudukan saka siyungé ula kasebut.[2] Kadhang kala, nalikané ula kasebut nyokot, ula kuwi uga nyuntikaké wisané.[3] Cokotan lan wisa ula iki bisa njalari kulit utawa awaké kurban dadi abang, bengkak, lan lara banget sakjam sawisé dicokot. [2][4] Mutah, pandeleng kang ora cetha, ana rasa gringgingen ing sikil, lan kurbané uga bakal gemrobyos kringetan.[2][4] Cokotan ula biyasané ana ing tangan, lengen, utawa sikil.[4][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Definition of Snakebite". www.merriam-webster.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 17 June 2019.
  2. a b c "Venomous Snakes". U.S. National Institute for Occupational Safety and Health. 24 Fèbruari 2012. Diarsip saka asliné ing 29 April 2015. Dibukak ing 19 Mèi 2015.
  3. "Animal bites: Fact sheet N°373". World Health Organization. Fèbruari 2015. Diarsip saka asliné ing 4 Mèi 2015. Dibukak ing 19 Mèi 2015.
  4. a b c Gold, Barry S.; Richard C. Dart; Robert A. Barish (1 April 2002). "Bites of venomous snakes". The New England Journal of Medicine. 347 (5): 347–56. doi:10.1056/NEJMra013477. PMID 12151473.
  5. Daley, BJ; Torres, J (June 2014). "Venomous snakebites". JEMS : A Journal of Emergency Medical Services. 39 (6): 58–62. PMID 25109149.