Cokotan ula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cokotan ula ing sikil

Cokotan ula ya iku tatu amarga dicokot déning sawijining ula, utamané ula kang duwé wisa.[1] Titikané cokotan ula iku ana rong tatu sudukan saka siyungé ula kasebut.[2] Kadhang kala, nalikané ula kasebut nyokot, ula kuwi uga nyuntikaké wisané.[3] Cokotan lan wisa ula iki bisa njalari kulit utawa awaké kurban dadi abang, bengkak, lan lara banget sakjam sawisé dicokot. [2][4] Mutah, pandeleng kang ora cetha, ana rasa gringgingen ing sikil, lan kurbané uga bakal gemrobyos kringetan.[2][4] Cokotan ula biyasané ana ing tangan, lengen, utawa sikil.[4][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Definition of Snakebite". www.merriam-webster.com (ing basa Inggris). Dijupuk 17 June 2019. 
  2. a b c "Venomous Snakes". U.S. National Institute for Occupational Safety and Health. 24 February 2012. Diarsip saka sing asli ing 29 April 2015. Dijupuk 19 May 2015.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. "Animal bites: Fact sheet N°373". World Health Organization. February 2015. Diarsip saka sing asli ing 4 May 2015. Dijupuk 19 May 2015.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  4. a b c Gold, Barry S.; Richard C. Dart; Robert A. Barish (1 April 2002). "Bites of venomous snakes". The New England Journal of Medicine 347 (5): 347–56. PMID 12151473. doi:10.1056/NEJMra013477. 
  5. Daley, BJ; Torres, J (June 2014). "Venomous snakebites.". JEMS : A Journal of Emergency Medical Services 39 (6): 58–62. PMID 25109149.