Coddle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coddle
Coddle.jpg
Coddle with carrots, which are not used in the traditional recipe
Jeneng liyanéDublin coddle
Panggonan asalIreland
Woworan pokokPotatoes, pork sausage, rashers, onion
Buku masakan: Coddle  Médhia: Coddle

Coddle (kadhangkala coddle Dublin ; Basa Irlandia: cadal ) [1] minangka panganan Irlandia sing asring digunakake kanggo nyuda sisa, mula tanpa resep khusus. Nanging, umume kalebu lapisan sosis sing wis diiris (sosis daging babi ) lan rasher (irisan tipis, daging geger sing rada lemu ) karo kentang goreng bawang, irisan, uyah, mrico, lan ramuan (peterseli utawa bawang). Cara tradisional, bisa uga kalebu gandum .

Coddle utamane ana gandhengane karo ibukutha Irlandia, Dublin . [2] [3] [4] Iki diarani sajian kasenengan para panulis Seán O'Casey lan Jonathan Swift, lan katon ing sawetara referensi menyang Dublin, kalebu karya James Joyce . [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. https://blogs.transparent.com/irish/bia-gaelach-ce-na-cinealacha-bia-gaelach-is-fearr-leat-irish-words-for-irish-foods/
  2. A Little Irish Cookbook. Appletree. 1986. ISBN 0-86281-166-X.
  3. "A traditional Irish cold weather treat Dublin coddle recipe". Irishcentral.com. 24 April 2017. Retrieved 15 January 2018.
  4. "From Bacon and Cabbage to Coddle: What is Ireland's national dish?". Independent.ie. Retrieved 15 January 2018.
  5. Veronica Jane O'Mara & Fionnuala O'Reilly. (1993). A Trifle, a Coddle, a Fry: An Irish Literary Cookbook. Wakefield: Moyer Bell. ISBN 1-55921-081-8.