Coco (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Coco (2017 film))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Coco ya iku filem fantasi animasi komputer animasi 3D sing diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures. Adhédhasar gagasan asli déning Lee Unkrich, disutradarani déning dhèwèké lan dibiyantu déning Adrian Molina . Bintang bintang filem kasebut ya iku Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach, Renée Victor, Ana Ofelia Murguía lan Edward James Olmos. Filem iki nyeritakaké bocah lanang 12 taun sing jenengé Miguèl sing ora sengaja diangkut menyang Tanah Patih, ing ngendi dhèwèké nggolèk bantuan saka musisi sing wis almarhum kanggo mbalèkké dhèwèké menyang kulawargané sing isih urip lan ngowahi larangan kulawarga babagan musik.

Konsèp filem Coco diilhami déning tradhisi Mèksiko Day of the Dead. Filem iki disutradarai déning Molina lan Matthew Aldrich saka crita déning Unkrich, Jason Katz, Aldrich lan Molina. Pixar wiwit ngembangaké animasi ing 2016; Unkrich lan kru liyané ngunjungi Mèksiko kanggo riset. Komposer Michael Giacchino, sing wis kerjo ing fitur animasi Pixar sadurungé, nyusun skor. Coco minangka film pisanan kanthi budget sangang dijit angka kanggo nyisipaké pemeran utama-Latino, kanthi biaya $ 175 yuta.

Coco ditampilaké ing tanggal 20 Oktober 2017 sajroné Fèstival Film Internasional Morélia ing Morélia, Mèksiko .[1] Iki secara téatrikal dirilis ing Mèksiko ing minggu iki, akhir minggu sadurungé Día de los Muertos , lan ing Amérika Serikat tanggal 22 Nopèmber 2017. Filem kasebut dipuji amarga animasi, akting swara, musik, crita emosi, lan penghargaan kanggo budaya Mèksiko. Filem iki ngentukké untung luwih saka $ 807 yuta ing donya, dadi filem animasi paling dhuwur kaping-15 sing tau dadi filem paling dhuwur kaping-11 ing 2017 .[2][3][4][5] Penerima pirang - pirang penghargaan, Coco dipilih dèning Déwan Nasional Review minangka Film Animasi Terbaik 2017. Filem kasebut entuk 2 Academy Awards kanggo Best Animated Feature lan Best Original Song (" Remember Me "). Kajaba iku, uga menangaké Animated Film Terbaik ing BAFTA Awards, Golden Globe Awards, Kritikan's Choice Movie Awards, lan Annie Awards .[6]

Aleran[besut | besut sumber]

Ing Santa Cecilia, Mèksiko, dhèwèké umur 12 taun, Miguèl uga ngimpi minangka dadi musisi, sanadyan keluargané tetep nglarang. Imelda, leluhuré, nikah karo wong lanang kang ninggalaké dhèwèké lan anak wadon jenengé Coco, kang umur 3 taun, kanggo nggarap karir ing musik, lan nalika dhèwèké ora bali, Imélda ngilangi musik saka keluargané lan miwiti bisnis nggawéni sepatu .

Miguèl saiki manggon bebarengan karo Coco sing wis tuwa lan kulawargané, sing kabeh nggawéni sepatu. Dhèwèké ngidolaké Ernesto de la Cruz, musisi misuwur, lan kanthi rahasia mulang awaké dhéwé kanggo muter gitar saka filem lawas Èrnesto. Ing Day Mati, Miguèl ora sengaja ngrusak pigura Gambar saka Coco enom karo wong tuwané ing kulawarga ofrenda lan nemu bagean sing didhelikaké ing foto sing nuduhaké leluhuré (sing wis suwé diancemaké) nyekel gitar terkenal Èrnèsto.

Miguèl ngirané yèn Ernèsto iku minangka simbahé, Miguèl mlebu pertunjukan bakat kanggo Día de los Muertos senadyan kabotan saka kulawarga kasebut. Dhèwèké menyang makam Èrnèsto lan njupuk gitar kanggo digunakaké ing acara iki, nanging sawisé dhèwèké ngetokaké gitar iku, dhèwèké ora katon ing kabèh wong ing plaza désa. Nanging, bisa sesambungan karo kang Balung sedèrèk mati sing ngunjungi saka Tanah Mati kanggo upacara kasebut. Saka kedadeyan iku, Imélda ora bisa teka amarga Miguèl nggawa potoné. Miguèl nemokaké yèn dhèwèké dikutuk amarga nyolong saka wong mati, lan kudu bali menyang Tanah Urip sadurungé ésuk utawa bakal dadi salah sawijiné. Kanggo nindakaké, dhèwèké kudu nampa berkah saka anggota keluargané. Imelda nyuwun berkah kanggo Miguèl, nanging amarga kondisiné dhèwèké ninggalaké musik, Miguèl nolak lan ngupaya berkah saka Èrnèsto.

Miguel ketemu Héctor, sing ngomong yen dhèwèké kenal Èrnèsto lan mènèhi tawaran supaya Miguèl bisa nggolèki dhèwèké minangka hadiah, supaya Miguèl njupuk foto manèh kanggo dhèwèké, supaya dhèwèké bisa ngunjungi putriné sadurungé lali karo dhèwèké. Héctor mbiyantu Miguèl mlebu kontès bakat supaya bisa mlebu ing omahé Èrnèsto, nanging kulawarga Miguèl nglacak dhèwèké, lan dhèwèké banjur mlayu. Miguèl nyelinep ing omah gedhong, ing ngendi Èrnèsto nampa dhèwèké minangka keturunané, nanging Héctor ndhesek wong-wong mau, manèh ngupaya Miguèl njupuk potrèt ing Tanah Urip. Èrnèsto lan Héctor mutusaké argumèn saka kemitraan kasebut ing urip, lan Miguèl sadhar yèn nalika Héctor mutusaké kanggo ninggalaké duo kanggo bali menyang kulawargané, Èrnèsto ngracuni pikirané dhèwèké, banjur nyolong gitar lan lagu-lagu, banjur nyèlèhaké dhèwèké dadi misuwur.

Kanggo nglindhungi warisan, Èrnèsto ngrebut foto kasebut, lan Miguèl lan Héctor dicemplungaké ing cenote pit. Ana ing kana, Miguèl nyadari yèn Héctor iku leluhuré, lan Coco minangka anak wadoné Héctor. Imélda lan kulawarga nylametaké pasangan iki, lan Miguèl ngandhakaké kayektèné Héctor. Imélda lan Héctor ora mbantah, lan kulawarga nyusup ing konsèr Sunrise Èrnèsto kanggo njupuk potoné Héctor. Kadurjanan Èrnèsto wis katon ing para rawuh, sing ngetutaké dhèwèké amarga dhèwèké kacemplungaké ing stadion lan digremet déning lonceng raksasa, ngéling-éling kahanan ing pati, nanging foto kasebut ilang.

Minangka srengéngé mundhak, urip lan mémorine Coco ilang; Imélda lan Héctor mberkahi Miguèl tanpa syarat supaya dhèwèké bisa bali menyang Tanah Urip. Sawisé Miguèl main " Remember Me ", Coco nembang bareng Miguèl. Dhèwèké mènèhi potongan saka foto kulawarga, sing nuduhaké pasuryané Héctor, lan ngandhani crita kulawarga babagan bapakné, saéngga tetep urip. Keluarga Miguèl ngusir larangan musik.

Setaun sakbanjuré, Miguèl kanthi bangga mbuktikaké, nalika surat saka Coco saka Héctor mbuktikaké yèn Èrnèsto nyolong lagu-laguné, ngancuraké warisan Èrnèsto lan nggawé Héctor dadi saingan ing panggonané; Coco wis séda, lan potoné dhèwèké nggabung karo kulawarga. Ing Tanah Mati, Héctor, Imélda lan Coco ngunjungi tanah urip, ing ngendi Miguèl nembang kanggo seduluré, urip lan mati.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Coco, the new Disney•Pixar movie, will open the 15th FICM". Festival Internacional del Cine en Morelia. July 21, 2017. Dijupuk November 6, 2017. 
  2. Nancy Tartaglione (November 15, 2017). "Coco[[:Cithakan:']]s Otherworldly Mexico Run Lands Pixar Toon As Market's No. 1 Movie Ever". Deadline Hollywood. Dijupuk November 21, 2017.  Cengkah URL–pranalawiki (pitulung)
  3. Nancy Tartaglione (November 20, 2017). "Justice League Lassos $185M Overseas, $390M WW; Thor Rocks To $739M Global – International Box Office". Deadline Hollywood. Dijupuk November 21, 2017. 
  4. Dave Trumbore (November 18, 2017). "This Week in Animation: Pixar's Coco Now Mexico's #1 Film of All-Time". Collider. Dijupuk November 21, 2017. 
  5. Dave McNary (November 15, 2017). "Disney-Pixar's Coco Breaks Box Office Record in Mexico". Variety. Dijupuk November 21, 2017. 
  6. "9OSCARS". ABC. 2018-03-04. Dijupuk 2018-03-05. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]