Coccinella septempunctata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Coccinella septempunctata
7-Spotted-Ladybug-Coccinella-septempunctata-sq1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Coleoptera
Famili: Coccinellidae
Génus: Coccinella
Spésies: C. septempunctata
Jeneng binomial
Coccinella septempunctata
(Linnaeus, 1758)

Coccinella septempunctata ya iku kombang koksi kang duwé tutul cacah pitu ing suwiwiné. Saka tutul cacah pitu iki, kombang iki olèh jeneng umum lan uga jeneng èlmiyahé (saka Basa Latin septem = pitu lan punctus=tutul). C. septempunctata sumebar ing kukuban kang amba ing Éropah lan mapan ing panggon kang ana tuma godhong kang bisa dipangan[1]. Seneng sèlèh endhogé ana tetengahan tuma godhong lan sabanjuré nalika wis netes banjur mangani tuma mau. Mula C. septempunctata digunakaké minangka agèn pengendhali biologis kanggo ngatasi ama tanduran kang arupa tuma godhong. Nalika diwasa, kumbang iki dawané watara 7,6–10 mm. Werna kang nyolok lan tutul ing suwiwiné cetha njalari ora disenengi prédhator. Spésiès iki bisa ngasilaké cuwèran ganda bacin saka sikilé. Nalika kena bebaya, uga bisa éthok-éthokan mati.[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Schembri, Patrick J.; Baldacchino, Alfred E. (2011). Ilma, Blat u Hajja: Is-Sisien tal-Ambjent Naturali Malti (ing basa Maltese). kk. 81–82. ISBN 978-99909-44-48-8. 
  2. ^ "Ladybug Profile". National Geographic. National Geographic Society. Dijupuk October 3, 2009.