Menyang kontèn

Ciu lan panganan gandhèngan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pasangan jaun Vin karo kenari lan keju Comte .

Pencocokan anggur lan panganan minangka proses pasangan panganan kanthi anggur kanggo nambah pengalaman mangan. Ing pirang-pirang budaya, anggur wis dadi sejarah utama ing meja nedha bengi lan ing sawetara cara, tradhisi winemaking lan kuliner ing sawijining wilayah bakal berkembang bebarengan sajrone pirang-pirang taun. Daripada ora ngetutake aturan, masakan lokal ditambah karo anggur lokal. " Seni " modern saka pasangan panganan minangka kedadean sing paling anyar, nyengkuyung industri buku lan media kanthi pedoman kanggo masangake panganan lan anggur tartamtu. Ing industri restoran, para pelanggan asring teka kanggo menehi rekomendasi pasangan pangan kanggo tamu. Konsep utama ing pasangan yaiku unsur-unsur tartamtu (kayata tekstur lan rasa) ing panganan lan anggur sing ana sesambungan, lan kanthi mangkono nemokake kombinasi elemen sing tepat bakal nggawe kabeh pengalaman mangan luwih nyenengake. Nanging, rasa lan rasa seneng subyektif banget lan bisa uga pasangan "sampurna buku teks " kanggo siji wong taster bisa uga ora disenengi liyane. [1]

Sanajan ana akeh buku, majalah lan situs web kanthi pedoman rinci babagan cara masangake panganan lan anggur, umume ahli panganan lan anggur percaya manawa unsur pasangan pangan lan anggur sing paling penting yaiku ngerteni keseimbangan antara "bobot" panganan lan bobot (utawa awak ) saka anggur. Anggur sing abot lan kuat kaya Cabernet Sauvignon bisa ngatasi sajian sing alus lan alus kaya quiche, dene anggur sing entheng kaya Pinot Grigio bakal padha dikalahake dening rebusan sing enak. Ngluwihi bobot, rasa lan tekstur bisa dibedakake utawa ditambah. Saka ing kana, pasangan pangan lan anggur uga bisa mikirake gula, asam, alkohol lan tanin anggur lan kepiye bisa ditambah utawa diminimalake nalika dipasang karo jinis panganan tartamtu.

[2]

Gruner Veltliner asring digawe minangka anggur entheng.
Asam racy anggur sing padhang lan tekstur foie gras sing akeh minangka conto pasangan sing kontras.
Asam saka salad salad lan tomat bisa mbatalake sawetara rasa ing anggur Beaujolais, supaya woh-wohan bisa ditemokake.
Protein lan lemak ing keju bisa nyuda pemahaman tanin ing anggur, saengga anggur katon kurang pait lan luwih woh.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. K. MacNeil The Wine Bible pg 83-88 Workman Publishing 2001 ISBN 1-56305-434-5
  2. M. Oldman "Oldman's Guide to Outsmarting Wine" pg 219-235 Penguin Books 2004 ISBN 0-14-200492-8