Cithakan:Gapura:Amerika Lor/Artikel pilihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toronto Downtown Core at Night.jpg

Toronto kuwi kutha paling gedhé ing Kanada lan minangka ibukutha provinsi Ontario. Populasi Toronto watara 2.518.772 (perkiraan taun 2004); lan kang ana ing Tlatah Toronto Raya (GTA) yakuwi 5.715.386 (2004).

Pedunung Toronto diarani Torontonian. Toronto kuwi bagéan saka tlatah Golden Horseshoe Ontario, wilayah kang pedunungé akèh, watara pitung yuta. Saprotelon pedunung Kanada manggon ing tlatah kang dunungé 160 km saka Toronto, lan watara saproenem pegawéyan ing Kanada dumunung ing kéné. Asal usul pedunung Kanada yakuwi wong Britania, Irlandia, Italia, lan Tionghoa. Grup kang luwih cilik yakuwi wong Portugis, Yunani, India lan Karibia. (Tutugé...)