Cirrus Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cirrus Airlines.jpg
Cirrus Airlines
200px
IATA ICAO Kode panggil
C9 RUS CIRRUS
Didegaké 1995
Hub Papan Anggegana Dresden
Program frequent flyer Lufthansa Miles & More
Lounge penumpang Lufthansa Lounges
Ukuran armada 12
Kutha tujuan 12
Perusahaan induk Aviation Investment Corp.
Slogan perusahaan connecting business
Kantor pusat Saarbrücken, Jerman
Wong wigati Ingrid Schultheis, Jan Bresler
Situs web Cirrus Airlines

Cirrus Airlines Luftfahrtgesellschaft mbH ya iku salah sijiné maskapé pamaburan kang panggonané ana ing Saarbrücken, Jerman. Maskapé iki ngoperasikaké penerbangan charter lan kanti jadwal, kang sebanjuré dadi pérangan saka Lufthansa lan Swiss International Air Lines. Basis mliginé ya iku ing Saarbrücken (SCN), Jerman.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Cirrus didegake nalika wulan Fèbruari 1995 minangka Cirrus Luftfahrtgesellschaft mbH lan beroperasi minangka maskapé charter bisnis èksekutif. Nalika wulan Maret 1998, Cirrus Airlines nampa lisensi kanggo ngoperasikan penerbangan kanttti jadwal antaranene Saarbrücken lan Hamburg. Nalika wulan Agustus 1999, Cirrus mengambil alih rute Papan Anggegana Mannheim City tumuju Berlin Tempelhof saka Cosmos Air.

Salah sijiné langkah wigati dilakokake nalika wulan Fèbruari 2000, nalika karaméan 5 taun Cirrus Airlines, ing ngendi maskapé ngresmikake kerjasama kooperatif karo maskapé penerbangan duwéné Jerman, Lufthansa lan dadi anggota tim waralaba Team Lufthansa. Nalika wulan April taun kang pada, Cirrus nampa lisensi kanggo beroperasi kanti jadwal kanthi reguler antaranene Papan Anggegana Mannheim City lan Hamburg lan antaranéBerlin lan Sylt/Westerland. Awit taun 2001, Cirrus kanthi tetep ngembangaké bisnisé, kanti penerbangan nganggo jadwal dibuka antarané Saarbrücken lan Berlin Tempelhof (Maret 2001), antarané Berlin Tempelhof lan Papan Anggegana Heringsdorf ing pulo Usedom (Mèi 2002), antarané Rostock lan Munich (Mèi 2002), antarané Leipzig/Halle lan Zürich (Januari 2003), antarané Leipzig/Halle lan Hamburg (Januari 2003), antarané Dresden lan Hamburg (Maret 2003), antarané Frankfurt lan Skopje, Makedonia (April 2003), antarané Leipzig/Halle lan Cologne (Mèi 2003), antarané Frankfurt lan Ohrid (Juni 2003), antarané Papan Anggegana Mannheim City lan Dresden (Maret 2004), antarané Dresden lan Zürich (April 2004), antarané Papan Anggegana Mannheim City lan Olbia (Mèi 2004) lan antarané Munich lan London City (Mèi 2004), antarané Papan Anggegana Mannheim City lan Munich (September 2008).

Cirrus Airlines ya iku perusahaan saka Aviation Investment Corp. Kang uga ngliputi Cirrus Maintenance, Cirrus Service lan nana tours. Grup iki ngoperasikake 11 pesawat lan punjul 400 karyawan. Perusahaan ngenalake modifikasi identitas perusahaan wulan Januari 2008.

Destinasi[besut | besut sumber]

Cirrus Airlines melayani destinasi kaya mengkene (nalika Januari 2011):

Armada[besut | besut sumber]

Nalika wulan Januari 2011, armada Cirrus Airlines kasusun saka pesawat kaya ta mengkéné:[2][3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Cirrus Airline details on planespotters.net
  2. ^ cirrusairlines.de − Fleet Retrieved 2010-01-25
  3. ^ Cirrus Airlines fleet list at ch-aviation.ch. Retrieved 2010-01-05.

Pranala njaba[besut | besut sumber]