Cindy Fatika Sari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cindy Fatika Sari
Cindy Fatika Sari.jpg
Pakaryan penyanyi, aktris, pembawa acara, model
Taun aktif 1992-sekarang
Bojo Tengku Firmansyah
Anak Tengku Syaira Anataya
Tengku Omar Atalla, dan Tengku Kianu Zimraan (kembar)
Wong tuwa(s) Drs. Faisal Said dan Sri Prawati

Cindy Fatika Sari (lair ing Malang, Jawa Timur, 18 Dhésèmber 1978; umur 38 taun) ya iku model, panatacara, bintang pariwara, pemeran sinétron lan penyanyi Indonésia. Deheweke iku wuragil saka 7 sadulur saka pasangan Drs. Faisal Said lan Sri Prawati.[1] Uripé ing donya musik diwiwiti nalika dhèwèké mèlu acara Gadis Sampul 1992.[1] Awit menang dadi juwara III ing acara Gadis Sampul mau, dhèwèké asring metu ing majalah remaja.[1]

Wong wadon kang seneng njajal babagan apa kang anyar iki banjur dadi panata cara ing acara Ekspresi pasangané Tengku Firmansyah.[1] Tengku Firmansyah akiré mutusaké kanggo urip bebrayanan karo Cindy nalika tanggal 11 Maret 1999.[1] Saka nikahan mau dhèwèké olih momongan ning taun 2000, anaké kang nomer siji jenenge Tengku Syaira Anataya, lair nalika tanggal 27 Maret 2000, lan si kembar Tengku Omar Atalla lan Tengku Kianu Jimbaran lair nalika tanggal 6 Dhésèmber 2003.[1]

Wong wadon lulusan Art Institute of Dallas iki uga nyoba njegur ing donya nyanyi, karo dadi vokalis grup musik Gallery kang diwangun nalika taun 1998.[1] Ananging grup musik Gallery namung sempet gawé album siji irah-irahé Gallery.[1] Babagan mau, ora gawé Cindy mandhek anggoné nyanyi, ing tengah-tengah taun 2002 dhèwèké ngetokake album solo Kala Kunanti.[1] Nalika tanggal 11 Maret taun 2005 Cindy ngetokake albumé kang kaping loro tajuké A Gift From Heaven.[1] Album mau isiné sepuluh tembang aliran pop rock, pitu tembangan ning album mau kasil saka ciptaané dhéwé.[1] Nanging ing album mau ana masalah karo perusahaan rekaman Resswara Musik Indonésia, distributor kang ngurusi albumé Cindy.[1] Cindy lan Tengku uga wis mutusaké kontraké lan bakal ngganti Resswara karo perusahaan liyané.[1]

Ora namung dadi model, presenter lan penyanyi, Cindy uga nyoba kanggo njegur ning seni peran karo mbintangi sinétron, kaya ta Cerita Cinta, Cintaku Tembus Waktu lan sinétron religiné sing paling anyar judhulé Sajadah Cinta.[1]

Nalika taun 2010, dhèwèké mutusaké kanggo dadi manageré Tengku Firmansyah, garwané dhéwé.[2] Amarga dhèwèké dadi manager saka Tengku, dhèwèké sok ngurus apa-apa karo wong-wong produksi kaya ta bayaran utawa schedule.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Senja Makin Merah
  • Mutiara Cinta
  • Pencopet Cinta
  • Cerita Cinta
  • Cintaku Tembus Waktu
  • Di Langit Ada Sejuta Bintang
  • Di Atas Sajadah Cinta
  • Pintu Hidayah
  • Hidayah
  • Cinderella
  • Soleha
  • Bawang Putih Bawang Merah
  • Nona Déwa
  • Dewi 3 Sayang
  • OB
  • Jelita(sinétron)
  • Alisa

Album[besut | besut sumber]

  • Group: Gallery (1998)
  • Sala: Kala Kunanti (2002) dan A Gift From Heaven (2005)

Pembawa acara[besut | besut sumber]

  • Visi Musik
  • Ekspresi
  • Hip Hip Hura
  • Inbox

Iklan[besut | besut sumber]

  • Biore (1999)
  • Ponds (2001)
  • Putri (Mustika Ratu) (1997-2001)
  • H&R (1998)
  • Color Box (1995-1997)
  • Indomie (1995)
  • Green Tea Sosro (2006)
  • Pedia Sure (2004)
  • Promina (2003)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n biografi Cindy Fatika Sari dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. ^ a b berita Cindy Fatika Sari dipununduh tanggal 18 September 2011