Cinderella (film 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cinderella
Gambar:Cinderella 2015 official poster.jpg
Poster bioskop[1]
Disutradarani Kenneth Branagh
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Adhedhasar Cinderella karya Charles Perrault
Dibintangi
Dimusiki Patrick Doyle
Sinématografi Haris Zambarloukos
Dibesut déning Martin Walsh
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Fèbruari 13, 2015 (2015-02-13) (Berlin)
  • Maret 13, 2015 (2015-03-13) (Amerika Serikat)
  • April 3, 2015 (2015-04-03) (Afrika Selatan)
  • Maret 11, 2015 (2015-03-11) (Indonesia)
Suwéné
112 menit
Nagara Inggris
Basa Inggris
Rantaman $95 yuta[2]
Kalarisan $149.9 yuta[3]

Cinderella iku filem katresnan fiksi Inggris kang digawé déning Kenneth Branagh, lan naskah dianggit déning Chris Weitz. diprodhuseri déning David Barron, Simon Kinberg lan Allison Shearmur kanggo Walt Disney Pictures, crita filem iki dijupuk saka dongeng Cinderella anggitané Charles Perrault, lan migunakaké jeneng-jeneng watak saka filem Walt Disney ing taun 1950 kanthi sesirah kang padha.

Filem iki diparagani déning Cate Blanchett minangka Lady Tremaine (ibu kuwalon kang kejem) karo Lily James minangka paraga utama Ella ("Cinderella"), Richard Madden minangka pangéran kang bagus, Sophie McShera minangka Drizella, Holliday Grainger minangka Anastasia lan Helena Bonham Carter minangka ibu peri.

Filem iki digawé ing 13 Maret 2015 ing Amérika Sarékat.[4]

Lakuné Crita[besut | besut sumber]

Crita dhedhasar filem animasi Disney taun 1950, kanthi sawenèh besutan. Ing versi iki, Cinderella lan pangéran bagus wis ketemu sadurungé pesta dansa ing puri. Nalika iku, pangéran mratelakaké menawa dhèwèké sawijining pegawé kaya umumé ing puri.[5] Ibu peri duwéni jejibahan kang luwih gedhé ing filem iki tinimbang ing filem sadurungé, amarga dhèwèké wiwitané nyamar minangka wong ngemis kang wis tuwa lan tansah ngawasi Cinderella sadurungé dhèwèké mratelakaké menawa dhèwèké iku ibu peri.[6]

Crita filem iki nyritakaké ngenani Ella, kang didadekake babu déning ibu kuwalone dhéwé. Sawisé bapaké séda, tumindaké ibu lan saduluré kuwaloné sansaya ndadi. Ella kang didadekaké babu, uga diganti  jenengé Cinderella. Ella lunga ing alas lan ketemu wong kang durung ditepung. Dhèwèké ora nggraita menawa wong kasebut iku sawijining pangeran. Nalika puri ngirim ulem kanggo kabèh bocah wadon, Cinderella uga ngarepaké bisa ketemu karo pangéran manèh.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Cate Blanchett minangka Lady Tremaine (Ibu kuwalon)
  • Lily James minangka Ella ("Cinderella")
    • Eloise Webb minangka Ella Cilik
  • Richard Madden minangka Kit
  • Helena Bonham Carter minangka Ibu peri
  • Holliday Grainger minangka Anastasia
  • Sophie McShera minangka Drizella
  • Stellan Skarsgard minangka Grand Duke
  • Nonso Anozie minangka Kapten
  • Derek Jacobi minangka Raja
  • Hayley Atwell minangka ibuné Cinderella
  • Ben Chaplin minangka Bapaké Cinderella

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lorena O'Neil (November 20, 2014). "See New 'Cinderella' Poster Photographed by Annie Leibovitz". The Hollywood Reporter. Dijupuk February 24, 2015. 
  2. Pamela McClintock (March 10, 2015). "Box Office Preview: 'Cinderella' Could Waltz to $65M-Plus". The Hollywood Reporter. Dijupuk March 11, 2015. 
  3. "Cinderella (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk March 20, 2015. 
  4. "Disney Dates ‘Cinderella’ For March 2015". deadline.com. 24 June 2013. Dijupuk 25 June 2013. 
  5. Busis, Hillary (23 September 2013). "First look at Disney's live-action 'Cinderella' -- PHOTO". Entertainment Weekly. Dijupuk 23 September 2013. 
  6. Borys Kit, “Helena Bonham Carter to Play Fairy Godmother in Disney’s ‘Cinderella’,” The Hollywood Reporter, June 20, 2013.