Ciambella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
50037 bundt beauty 4.jpg

Ciambella ( palafalan jroning basa Italia: [tʃamˈbɛlla] ; jamak, ciambelle ) yaiku kue sing bentuke cincin Italia kanthi macem -macem bahan lan persiapan regional. Contone, versi dhasar jajan bisa disiyapake nggunakake tepung, bubuk manggang, uyah, endhog, susu (utawa krim), gula, minyak lan rasa vanilla. Kadhangkala madu ditambahake minangka pemanis. Kanggo nggawe tekstur entheng, gula lan endhog dikocok bebarengan, lan minyak lan susu ditambahake nalika dipotong terus-terusan nganti dicampur wangi. Banjur bubuk ayak lan glepung sing diayak banjur ditambahake ing bahan garing lan kue dipanggang ing wajan sing dering.

Sawetara versi ciambella uga bisa digawe nganggo tepung kamut. Mentega bisa digunakake tinimbang lenga, lan yogurt berry campuran ( yogurt ai frutti di bosco ) bisa ditambahake ing adonan. Perasa umum kalebu lemon, oranye, coklat utawa coklat, kemiri lan vanili. Kue sing wis rampung bisa dihiasi karo gula bubuk, kacang cemara, potongan almond panggang, jeli aprikot utawa pistachios . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Peli, Daniela; Ferrari, Francesca (2014). Dolci per la Colazione. ISBN 9788888072425.