Christian Wulff

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Christian Wulff
Christian Wulff

Wulff tahun 2009.


Presiden Jerman
Mangsa Kalenggahan
30 Juni 2010 – 17 Februari 2012
Pangageng sadurungé Horst Köhler
Pengganti Joachim Gauck

Mangsa Kalenggahan
4 Maret 2003 – 30 Juni 2010
Pangageng sadurungé Sigmar Gabriel
Pengganti Jörg Bode (Penjabat sementara)[1]

Lair 19 Juni 1959 (umur 56)
Osnabrück, Jerman Barat (sapunika Jerman)
Partai pulitik Uni Dhémokratik Kristen
Almamater Universitas Osnabrück
Profèsi Pengacara
Agama Katolik Roma
Tapak asma Christian Wulff's signature
Situs resmi Official webstie

Christian Wilhelm Walter Wulff (dipunlairaken 19 Juni 1959; umur 56 taun) inggih punika Présidhèn negari Républik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 (dipunlantik 1 Juli 2010) lan langsung nyambut damel.[2][3] Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010.[4]. Panjenenganipun punika saking parte Uni Dhémokratik Kristen ingkang nggadhahi haluan konservatif.[5]

Christian Wulff lengser keprabon (madhap saking jabatan presidhèn) sasampunipun jaksa mendhet kaputusan njabut kakebalan hukum Christian Wulff.[6] Panjenenganipun madhap sasampunipun wonten pradhuga ndherek kasus korupsi kredit griya.[6]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ http://rulers.org/gerstat2.html
  2. ^ "Christian Wulff zum Bundespräsidenten gewählt". Official Website of German Bundestag. 30 June 2010. Retrieved 30 June 2010. Mit der Annahme der Wahl hat Wulff zugleich sein neues Amt angetreten.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  3. ^ "Christian Wulff Terpilih Sebagai Presiden Jerman". 2010-07-01. Retrieved 2010-07-01. 
  4. ^ Buergin, Rainer; Parkin, Brian (30 June 2010). "Merkel's Presidential Candhidate Wulff Wins in Third-Round Vote". Bloomberg Businessweek. Retrieved 30 June 2010. Wulff, who is married with one daughter and a son, will be sworn in on July 2.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  5. ^ (id)Presiden Jerman Christian Wulff Mengundurkan Diri dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012
  6. ^ a b (id)Christian Wulff, Jerman Mencari Presiden Baru dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christian_Wulff&oldid=1053287"