Christian Wulff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Christian Wulff
Landtag Niedersachsen DSCF7769.JPG
Wulff tahun 2009.
Presiden Jerman
Lungguh
30 Juni 2010 – 17 Februari 2012
Kanselir Angela Merkel
Kadhisiki Horst Köhler
Kagantèni Joachim Gauck
Perdana menteri untuk Niedersachsen
Lungguh
4 Maret 2003 – 30 Juni 2010
Kadhisiki Sigmar Gabriel
Kagantèni Jörg Bode (Penjabat sementara)[1]
Rerincèn priangga
Lair (1959-06-19) 19 Juni 1959 (umur 57)
Osnabrück, Jerman Barat (sapunika Jerman)
Parté pulitik Uni Dhémokratik Kristen
Almamater Universitas Osnabrück
Propési Pengacara
Agama Katolik Roma
Tandha tangan
Sana jaringan Official webstie

Christian Wilhelm Walter Wulff (lair 19 Juni 1959; umur 57 taun) inggih punika Présidhèn negari Républik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 (dipunlantik 1 Juli 2010) lan langsung nyambut damel.[2][3] Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010.[4]. Panjenenganipun punika saking parte Uni Dhémokratik Kristen ingkang nggadhahi haluan konservatif.[5]

Christian Wulff lengser keprabon (madhap saking jabatan presidhèn) sasampunipun jaksa mendhet kaputusan njabut kakebalan hukum Christian Wulff.[6] Panjenenganipun madhap sasampunipun wonten pradhuga ndherek kasus korupsi kredit griya.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://rulers.org/gerstat2.html
  2. ^ "Christian Wulff zum Bundespräsidenten gewählt". Official Website of German Bundestag. 30 June 2010. Dijupuk 30 June 2010. Mit der Annahme der Wahl hat Wulff zugleich sein neues Amt angetreten.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ "Christian Wulff Terpilih Sebagai Presiden Jerman". 2010-07-01. Dijupuk 2010-07-01. 
  4. ^ Buergin, Rainer; Parkin, Brian (30 June 2010). "Merkel's Presidential Candhidate Wulff Wins in Third-Round Vote". Bloomberg Businessweek. Dijupuk 30 June 2010. Wulff, who is married with one daughter and a son, will be sworn in on July 2.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ (id)Presiden Jerman Christian Wulff Mengundurkan Diri dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012
  6. ^ a b (id)Christian Wulff, Jerman Mencari Presiden Baru dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christian_Wulff&oldid=1093039"