Christian Wulff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Christian Wulff
Landtag Niedersachsen DSCF7769.JPG
Wulff taun 2009.
Présidhèn Jerman
Linggih
30 Juni 2010 – 17 Fèbruari 2012
KanselirAngela Merkel
Kang sadurungéHorst Köhler
Kang sawiséJoachim Gauck
Mahamantri untuk Niedersachsen
Linggih
4 Maret 2003 – 30 Juni 2010
Kang sadurungéSigmar Gabriel
Kang sawiséJörg Bode (Penjabat sementara)[1]
Rerincèn dhiri
Lair (1959-06-19) 19 Juni 1959 (umur 61)
Osnabrück, Jerman Barat (sapunika Jerman)
Parté pulitikUni Dhémokratik Kristen
AlmamaterUniversitas Osnabrück
ProfésiPengacara
AgamaKatulik Roma
Tandha tangan
Sana jaringanOfficial webstie

Christian Wilhelm Walter Wulff (lair 19 Juni 1959; umur 61 taun) inggih punika Présidhèn nagari Républik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 (dipunlantik 1 Juli 2010) lan langsung nyambut damel.[2][3] Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010.[4]. Panjenenganipun punika saking parte Uni Dhémokratik Kristen ingkang gadhah haluan konservatif.[5]

Christian Wulff lengser keprabon (madhap saking kalungguhan présidhèn) sasampunipun jaksa mendhet kaputusan njabut kakebalan hukum Christian Wulff.[6] Panjenenganipun madhap sasampunipun wonten pradhuga ndhèrèk kasus korupsi kredit griya.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. http://rulers.org/gerstat2.html
  2. "Christian Wulff zum Bundespräsidenten gewählt". Official Website of German Bundestag. 30 June 2010. Retrieved 30 June 2010. Mit der Annahme der Wahl hat Wulff zugleich sein neues Amt angetreten. Check date values in: |accessdate=, |date= (help)
  3. "Christian Wulff Terpilih Sebagai Présidhèn Jerman". 2010-07-01. Retrieved 2010-07-01.
  4. Buergin, Rainer; Parkin, Brian (30 June 2010). "Merkel's Presidential Candhidate Wulff Wins in Third-Round Vote". Bloomberg Businessweek. Retrieved 30 June 2010. Wulff, who is married with one daughter and a son, will be sworn in on July 2. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (help); Check date values in: |accessdate=, |date= (help)
  5. Presiden Jerman Christian Wulff Mengundurkan Diri dipunundhuh tanggal 27 Fèbruari 2012
  6. a b Christian Wulff, Jerman Mencari Presiden Baru dipunundhuh tanggal 27 Fèbruari 2012