Christian Wulff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Christian Wulff
Landtag Niedersachsen DSCF7769.JPG
Wulff taun 2009.
Présidhèn Jerman
Linggih
30 Juni 2010 – 17 Fèbruari 2012
Kanselir Angela Merkel
Kang ndhisiki Horst Köhler
Kang nggantèni Joachim Gauck
Mahamantri untuk Niedersachsen
Linggih
4 Maret 2003 – 30 Juni 2010
Kang ndhisiki Sigmar Gabriel
Kang nggantèni Jörg Bode (Penjabat sementara)[1]
Rerincèn dhiri
Lair (1959-06-19) 19 Juni 1959 (umur 59)
Osnabrück, Jerman Barat (sapunika Jerman)
Parté pulitik Uni Dhémokratik Kristen
Almamater Universitas Osnabrück
Profési Pengacara
Agama Katulik Roma
Tandha tangan
Sana jaringan Official webstie

Christian Wilhelm Walter Wulff (lair 19 Juni 1959; umur 59 taun) inggih punika Présidhèn nagari Républik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 (dipunlantik 1 Juli 2010) lan langsung nyambut damel.[2][3] Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010.[4]. Panjenenganipun punika saking parte Uni Dhémokratik Kristen ingkang gadhah haluan konservatif.[5]

Christian Wulff lengser keprabon (madhap saking kalungguhan présidhèn) sasampunipun jaksa mendhet kaputusan njabut kakebalan hukum Christian Wulff.[6] Panjenenganipun madhap sasampunipun wonten pradhuga ndhèrèk kasus korupsi kredit griya.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://rulers.org/gerstat2.html
  2. ^ "Christian Wulff zum Bundespräsidenten gewählt". Official Website of German Bundestag. 30 June 2010. Dijupuk 30 June 2010. Mit der Annahme der Wahl hat Wulff zugleich sein neues Amt angetreten.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ "Christian Wulff Terpilih Sebagai Présidhèn Jerman". 2010-07-01. Dijupuk 2010-07-01. 
  4. ^ Buergin, Rainer; Parkin, Brian (30 June 2010). "Merkel's Presidential Candhidate Wulff Wins in Third-Round Vote". Bloomberg Businessweek. Dijupuk 30 June 2010. Wulff, who is married with one daughter and a son, will be sworn in on July 2.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ Presiden Jerman Christian Wulff Mengundurkan Diri dipunundhuh tanggal 27 Fèbruari 2012
  6. ^ a b Christian Wulff, Jerman Mencari Presiden Baru dipunundhuh tanggal 27 Fèbruari 2012