Chouchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chouchen

Chouchen ( Breton : chouchenn ) minangka omben-omben alkohol sing asale saka Brittany . Wujude mead, digawe saka fermentasi madu ing banyu. Chouchen biasane ngemot alkohol 14% kanthi volume.[butuh sitiran] Cara tradisional, madu soba digunakake, lan iki ngasilake warna lan rasa chouchen sing kuat. [1] [2]Ing Brittany, proses fermentasi diwiwiti kanthi nambah jus apel sing anyar ditekan. Ragi uga bisa digunakake, kaya ing proses nggawe bir. Kanggo nggayuh kekuwatan alkohol sing dibutuhake, sajrone liter chouchen, udakara udakara sepertiga liter madu dibutuhake.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Philippe Marchenay and Laurence Bérard. L'homme, l'abeille et le miel, Editions de Borée, 2007, ISBN 2-84494-533-3, p.202
  2. "Honey Wine". Tuesday, August 18, 2020