Chomo Lhari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jomolhari
Chomo Lhari
Gambar:Bundésarchiv Bild 135-KA-06-039, Tibetexpedition, Landschaftsaufnahme.jpg
Jomolhari seen from the southwest
Picture taken in Phari, Tibet, in 1938
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,326 m (24,035 ft) [1]
Ranked 79th
Prominèn 2,077 m (6,814 ft)
Pratélan Ultra
Naming
Translation Mountain of the Goddess (Tibetan)
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Bhutan" nor "Template:Location map Bhutan" exists.
Location Thimphu, Bhutan
Tibet, China
Parent range Himalaya
Panjatan
Panjatan pisanan May 1937

Jomolhari utawi Chomolhari (Tibet ཇོ་མོ་ལྷ་རི, Wylie: jo mo lha ri, ZYPY: Qomo Lhari, Cina disederhanakan: 绰莫拉日峰; tradhisional Cina: 绰莫拉日峰, pinyin: Chuòmòlārì FENG) trekadang ugi misuwur minangka Kangchengjunga inggih punika salah satunggaling gunung ingkang wonten ing Himalaya, wonten ing watesan antawisipun Yadong Country saking Tibet kaliyan Thimphu distrik Bhutan.[2]

Gunung Chomo Lhari nalika taun 2009, dipunpendhet fotonipun wonten basecamp Chomo Lhari

[3]

Sajarah Pendakian[besut | besut sumber]

Punika sajarah pendakian gunung Chomo Lhari[2]:

  • tanggal 17 Mèi 1937 déning èkspèdhisi gangsal jaler saking Inggris kaliyan Freddie Spencer Chapman kaliyan Sherpa dumugi puncak saking Bhutan.
  • Tanggal 24 April 1970 kanthi rute ingkang sami, déning èkspèdhisi Bhutan-India sareng kaliyan militèr ingkang dipunpandegani déning Kolonel Narendra Kumar. Wonten ing pendakian punika kalih tiyang saking Sherpa ical.
  • Taun 1996 déning èkspèdhisi gabungan Jepang-Cina ingkang ngantos dumugi sisih kidulipun pelana saking sisih Tibet kaliyan minggah liwat inggil punggung bukit sisih kidul.
  • Tanggal 7 Mèi 2004, déning Julie-Ann Clyma kaliyan Roger Payne saking inggris liwat rute c.5800 mèter
  • Nalika Wulan Oktober 2006, tim ingkang anggotanipun cacah enem saking Slovenia minggah dhateng gunung punika kanthi rute ingkang énggal. Rok Blagus, Tine Cuder, Samo Krmelj kaliyan Matej Kladnik minggah liwat sisih kiwa. Lajeng Marko Prezelj kaliyan Boris Lorencic liwat sisih tengen.
  • Taun 2007 wulan Januari déning Prezelj kaliyan Lorencic ingkang wonten ing d’Or Piolet.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Official Chinese PLA mapping
  2. a b Chomolhari 2006(dipunundhuh tanggal 29 September 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. [1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)