Charlotte's Web (filem 1973)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Charlotte's Web
Charlottes web poster.jpg
Poster layar jembar
Disutradarani Charles August Nichols
Iwao Takamoto
Diprodhuseri Joseph Barbera
William Hanna
Ditulis déning Skenario:
Earl Hamner Jr.
Buku:
E. B. White
Dibintangi Debbie Reynolds
Paul Lynde
Henry Gibson
Agnes Moorehead
Pamelyn Ferdin
Bob Holt
Joan Gerber
John Stephenson
Don Messick
Rex Allen
Martha Scott
Herb Vigran
Dave Madden
Dimusiki Richard M. Sherman
Robert B. Sherman
Sinématografi Dick Blundell
Ralph Migliori
Roy Wade
Dennis Weaver
Dibesut déning Larry C. Cowan
Pat Foley
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
1 Maret 1973 (1973-03-01)
Suwéné
94 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris

Charlotte's Web iku sawijining filem animasi prodhuksi Hanna-Barbera lan dirilis ing bioskop déning Paramount Pictures tanggal 1 Maret 1973. Caritané disutradarani Charles A. Nichols lan Iwao Takamoto, adhedhasar buku kanthi irah-irahan sing padha sing ditulis déning E. B. White. Film iki, kaya déné bukuné, nyritakaké siji babi sing jenengé Wilbur lan kekancan karo kalamangga Charlotte. Paraga filem iki antarané Debbie Reynolds, Paul Lynde, Henry Gibson, Agnes Moorehead, Pamelyn Ferdin, Bob Holt, Joan Gerber, John Stephenson, Don Messick, Rex Allen, Martha Scott, Herb Vigran, lan Dave Madden. Sekuel filem iki, Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure, dirilis ing video tanggal 18 Maret 2003 lan disutradarani Mario Piluso. Film iki nduwé slogan That humble radiant terrific book is now a humble radiant terrific movie.

Plot[besut | besut sumber]

Aanak-anak babi lair ing kebun tetanèné John Arable. Salah siji wujudé kerdil mula John arep mungkasi anak babi kerdil mau. Nanging, anak wadoné, Fern Arable, bareng krungu nasib anak babi mau banjur ngupaya nylametaké lan matur marang bapaké yèn arep matèni anak babi amarga ukurané luwih cilik tinimbang liyané iku tumindak sing konyol. Fern ngurusi anak babi cilik mau lan maringi jeneng "Wilbur". Sawisé enenm minggu, John Arable ngandhani Fern yèn wis wektuné kanggo ngedol (10 sadulur babiné wis kadol). Fern susah lan ngucapaké pepisahan marang anak babiné sing dituku déning paklik-é, Homer Zuckerman. Nalika Wilbur arep dolan karo cempé, ramané si cempé (ingaran bandhot) ngendikan manawa wedhus ora dolan awor karo babi amarga mengko mundhak dadi saté. Mula, Wilbur nuli nggerung banjur omong yèn dhèwèké ora péngin mati. Dumadakan swara saka langit ngandhani dhèwèké murih sabar. Dina candhaké si cempé nyanyi bab "kasabaran", lan salin rupa dadi angga-angga aran Charlotte. Si cempé nylametaké Wilbur sarana tulisan pameling ing jaringé, sing dadi sesirah filem iki. Si cempé wusana mati. Masiya anak-anaké cacah 511 (kabèhé ana 514) lunga saka lumbung, ana cacah telu sing tinggal. Nanging gedhéa tresnané Wilbur tumrap anak-anaké iku, teteluné mokal nggantèkaké kenangané Charlotte.

Pranala njaba[besut | besut sumber]