Champ

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Champ
Champ (food).JPG
Jeneng liyanéPoundies
Panggonan asalIreland/Northern Ireland
Woworan pokokmashed potatoes, scallions, butter, milk
Buku masakan: Champ  Médhia: Champ

Champ ( brúitín ing basa Irlandia ) minangka sajian kentang mashed Irlandia kanthi scallion, butter, lan susu . [1]

Katrangan[besut | besut sumber]

Champ digawe kanthi nggabungake kentang tumbuk lan scallion sing dicincang karo butter, susu lan opsional, uyah lan mrico . [2] Kadhangkala digawe nganggo nettle sing nyengat tinimbang scallion. [3] [4] Ing sawetara wilayah, sajian kasebut uga diarani "ponies". [5]

Champ padha karo sajian Irlandia liyane, colcannon, sing nggunakake kale utawa kubis kanggo ngganti daun bawang. Champ misuwur ing Ulster lan kolonon luwih misuwur ing telung propinsi Irlandia liyane. Biasane nggawe champ nganggo kentang anyar sing dipanen

. [2]

Tembung champ uga diadopsi menyang frasa Hiberno-Inggris sing populer, dadi "kandel kaya champ", tegese ora sopan utawa meremes, [6] utawa bodho. [7]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Carleton, William; O'Donoghue, David James (1896). Traits and stories of the Irish peasantry, Volume 4. London: J. M. Dent & Co. p. 328.
  2. a b Mahon, Bríd (1998). Land of milk and honey : the story of traditional Irish food and drink. Dublin: Mercier Press. pp. 138–140. ISBN 1-85635-210-2. OCLC 39935389. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ":0" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. Allen, Darina (2018-05-05). "In the kitchen we discover more and more ways to enjoy nettles". Irish Examiner (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-10-29.
  4. Geary, Mairéad (2020-03-21). "An Irish Mammy's recipe for champ, the traditional Irish potato dish". IrishCentral.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-10-29.
  5. "poundies". Irish Slang Sayings, Words & Terms. Diarsip saka sing asli ing 2016-09-13. Dibukak ing 2015-12-17.
  6. "champ - Hamely Tongue". www.ulsterscotsacademy.com. Dibukak ing 2020-10-29.
  7. "BBC - Northern Ireland - Voices". www.bbc.co.uk. Dibukak ing 2020-10-29.