Cha siu bao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cha siu bao
Char siu bao.jpg
Jeneng liyanéChar siu bao, chashaobao, manapua, or keke pua'a
Panggonan asalSouthern [china]
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPork
VariasiBaked or steamed
Ènergi panganan
(per ajangan)
501.2 kcal (2098 kJ)
Buku masakan: Cha siu bao  Médhia: Cha siu bao
Adonan panggang cha siu bao kanggo jinis iki beda karo versi kukus

Cha siu bao ( simplified Chinese ) minangka salah sawijining olahan barbecue Kanton - bun ( baozi ) sing diisi daging babi . [1] Roti dipenuhi daging babi cha siu rasa barbeku. Dheweke disedhiyakake minangka jinis dim sum sajrone yum cha lan kadang didol ing toko roti Cina . [2]Cha siu nuduhake isi daging babi; tembung bao tegese "bun".

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hsiung, Deh-Ta. Simonds, Nina. Lowe, Jason. [2005]. The Food of China: A Journey for Food Lovers. Bay Books. ISBN 978-0-681-02584-4. p. 24.
  2. Christopher DeWolf; Izzy Ozawa; Tiffany Lam; Virginia Lau; Zoe Li (13 July 2010). "40 Hong Kong foods we can't live without". CNN Go. Diarsip saka sing asli ing 2012-11-05. Dibukak ing 14 August 2012.