Cayman Airways

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Cayman Airways.jpg
Cayman Airways
250px
IATA ICAO Kode panggil
KX CAY CAYMAN
Didegaké 1968 (minangka Cayman Brac Airways)[1]
Wiwit operasi July 1968[1]
Hub Papan Anggegana Internasional Owen Roberts
Program frequent flyer Sir Turtle Rewards
Lounge penumpang Sir Turtle Lounge
Ukuran armada 6
Kutha tujuan 12
Perusahaan induk Pamaréntah Kepulauan Cayman
Kantor pusat George Town, Grand Cayman, Kepulauan Cayman
Wong wigati Fabian Whorms CEO
Situs web caymanairways.com

Cayman Airways ya iku flag carrier saka Kepulauan Cayman. Kanti kantor pusaté ing Grand Cayman,[2] maskapé iki utamané ngoperasikaké penerbangan domestik lan internasional kanti jadwal, kanti layanan kargo kang kasedia kanggo kabèh rute lan penawaran layanan charter kawates. Operasiné kang basisé ing Papan Anggegana Internasional Owen Roberts, Grand Cayman[3].

Sejarah[besut | besut sumber]

Maskapé didegaké lan mulai operasi nalika 7 Agustus 1968. Maskapé iki dibentuk sakwisé patukonan kang dilakokaké déning Pamaréntah Cayman tumprap 51% saham Cayman Brac Airways, saka LACSA, maskapé penerbangan nasional Kosta Rika, lan dadi sekabèhané duwéné pamaréntah nalika Desember 1977[3]. Maskapé ngoperasikaké layanan regional saka Papan Anggegana Internasional Owen Roberts ing George Town, Grand Cayman tumuju Papan Anggegana Internasional Gerrard Smith ing Cayman Brac. ing awalé pesawat maskapé ya iku DC-3.

Pirang-pirang wulan sakwisé pangadegan, Cayman Airways maburi rute internasional pertamané tumuju Kingston, Jamaika, kanti pesawat BAC 1-11 sewaan. Layanan internasional tumuju Miami dimulai tahun 1972 gunakake salah sijiné pesawat sewaan Douglas DC-6. Maskapé tuku pesawat jet pertamaBAC 1-11 tahun 1978, lan mulai layanan tumuju Houston. Tahun 1979, BAC 1-11 kapindo

[besut | besut sumber]

Maskot perusahaan ya iku gambaran ulang Sir Turtle kang asli (digambar ing bagiyan duwur logo) kang dirancang déning Suzy Soto. Ing rancangan pertama, Sir Turtle ora duwéni syal kang nglayang. Logo asli iki digunakaké ing stiker bagasi kang digunakaké Bea Cukai Kepuloan Cayman lan uga dadi logo saka Departemen Pariwisata kang dikepalai dning Eric Bergstrom. Syal abang nglayang banjur ditambahaké ing Sir Turtle tahun 1978 déning Capt. Wilbur Thompson, Kepala juru anggegana saka Cayman

Armada[besut | besut sumber]

Armada Cayman Airways
Pesawat sajroné armada Pesanan Cathetan
Boeing 737-300 4 0 Internasional jarak menengah
AS, Jamaika, Kuba, and Honduras
DHC-6 Twin Otter Series 300 2 0 Domestik jarak cendak
Kepulauan Cayman
Total 6 0

Kantor pusat[besut | besut sumber]

Kantor pusat Cayman Airways mapan ing bekas bangunan Sammy's Airport Inn ing Grand Cayman. Bangunan direncanakake dibuka nalika akhir Juni 2007 kanti biaya $900.000 nalika wulan kasebut. Kantor Cayman Airways sakdurungé diremuk déning Hurikan Ivan tahun 2004. Pamaréntah Kepulauan Cayman tuku Sammy's Airport Inn kanti rega AS$2,85 juta. Bekas penginapan kasebut sajrone kondisi rusak. Renovasi, kalebu penambahan furniture ngentekake biaya AS$3 juta. Rega properti kasebu

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Norwood, Tom; Wegg, John (2002). North American Airlines Handbook (3rd ed.). Sandpoint, ID: Airways International. ISBN 0-9653993-8-9.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  2. ^ "Contact Us." Cayman Airways. Retrieved on 19 October 2009.
  3. ^ a b Flight International 3 April 2007


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cayman_Airways&oldid=1049782"