Carl Sagan,

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carl Sagan

Lair 9 November 1934
Brooklyn, New York, AS
Pati 20 Desember 1996 (umur 62)
Seattle, Washington, U.S.
Padunungan Ithaca, New York, U.S.[rujukan?]
Kabangsan Amerika Serikat
Babagan Astronomi dan ilmu keplanetan
Institusi Cornell University
Harvard University
Alma mater Universitas Chicago
Misuwur amarga Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI)
Cosmos: A Personal Voyage
Voyager Golden Record
Pioneer plaque
Contact
Notable awards Oersted Medal (1990)
NASA Distinguished Public Service Medal (dua kali)
Pulitzer Prize for General Non-Fiction (1978)
NAS Public Welfare Medal (1994)

Carl Edward Sagan (lair ing Brooklyn, New York, Amerika Serikat, 9 November 1934 – tilar donya ing Seattle, Washington, AS, 20 Desember 1996 kanthi umur62 taun)[1]. Dheweke astronom saka Amerika, pelopor disiplin ilmu eksobiologi, lan panggagas nggolek makluk cerdas saka luar angkasa (Search for ExtraTerrestrial Intelligence/SETI)[1]. Dheweke dikenal ing sapenjuru donya amarga buku-buku best-seller kanthi tema sains populer sing ditulis[1].

Biografi[sunting | sunting sumber]

Carl Sagan lair ing Brooklyn, New York, tanggal 9 November 1934. Bapake pegawai garmen, dene ibune ibu rumah tangga. Nalika cilik uripe dheweké sederhana amarga upah nyambut gawe wong tuwane uga pas-pasan. Dheweke kuliah ing Universitas Chicago banjur oleh gelar sarjana (1955) lan master (1956) ing bidang fisika. Sakdurunge wis nate oleh gelar doktoral ing bidang astronomi lan astrofisika taun 1960 uga ing Universitas Chicago

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carl_Sagan,&oldid=832751"