Carita Parahyangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Carita Parahiyangan ya iku jeneng saka salah sijiné naskah Sunda kuno kang digawé ing pungkasan abad ke-16, kang nyritakaké sujarah Tanah Sunda, mliginé babagan pamaréntahan ing kalih Karajan Sunda ya iku Kraton Galuh lan Kraton Pakuan. Naskah iki sapérangan saka naskah kang ana ing kolèksiné Muséum Nasional Indonesia Jakartakanthi nomer régister Kropak 406. Naskah iki dipérang ing 47 lembar godhong lontar kanthi  ukuran 21 x 3 cm, kang ing saben lembaré diisi tulisan 4 baris. Aksara kang digunakaké ing panulisan naskah iki ya iku aksara Sunda.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Noorduyn, J. (2006). Three Old Sundanese poems. KITLV Press.