Carita Parahyangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Carita Parahiyangan ya iku jeneng saka salah sijiné naskah Sunda kuno kang digawé ing akir abad ke-16, kang nyritakaké sajarah Tanah Sunda, mliginé babagan pamaréntahan ing kalih Karajan Sunda ya iku Kraton Galuh lan Kraton Pakuan. Naskah iki sapérangan saka naskah kang ana ing koleksiné Muséum Nasional Indonesia Jakarta kanthi nomer règister Kropak 406. Naskah iki kapérang ing 47 lembar godhong lontar kanthi  ukuran 21 x 3 cm, kang ing saben lembaré diisi tulisan 4 baris. Aksara kang digunakaké ing panulisan naskah iki ya iku aksara Sunda.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Noorduyn, J. (2006). Three Old Sundanese poems. KITLV Press.