Captain Marvel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Captain Marvel
Barkas:CaptainMarvelPoster2019.jpg
Poster film Captain Marvel
DisutradaraniAnna Boden
Ryan Fleck
DiprodhuseriKevin Feige
Diskénariyoni
Carita déning
AdhedhasarCarol Danvers
déning Roy Thomas dan Gene Colan
Dibintangi
DimusikiPinar Toprak
SinématografiBen Davis
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Maret 8, 2019 (2019-03-08) (Amerika Serikat)
Suwéné
124 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$152 juta[1]

Captain Marvel nggih punika filem superhero saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2019. FIlem punika kaarahaken déning oleh Anna Boden dan Ryan Fleck, kanthi juru damel Kevin Feige. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Anna Boden, Ryan Fleck, Geneva Robertson-Dworet lan Jac Schaeffer, sawetawis, cariyosipun kaanggit déning Nicole Perlman, Joe Schrapnel lan Anna Waterhouse adhedhasar saking komik Carol Danvers pakaryan Roy Thomas lan Gene Colan. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg lan Jude Law.

Filem Captain Marvel niki filem kaping-21 saking proyek ambisius Marvel Cinematic Universe. Filem punika kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 8 Maret 2019.[2]

Cariyos[besut | besut sumber]

Ing taun 1995, Carol Danvers (Brie Larson), manten pilot Angkatan Udara Amerika Serikat, dumadakan malih dados pahlawan paling perkasa ing galaksi lan nyawiji kaliyan Starforce, setunggalipun tim mirunggan militer Kree, sadèrèngipun wangsul malih dhumateng griyanipun ing Bumi kanthi pitakènan énggal ngengingi mangsa kepengker lan identitasipun nalika Bumi kejlungup ing panceripun konflik galaksi antawisipun donya ingkang asing.[3][4]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Film Application Details - Open World". Louisiana Entertainment. Diarsip saka sing asli ing September 10, 2018. Dibukak ing September 10, 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. Strom, Marc (October 8, 2015). "Marvel Studios Phase 3 Update". Marvel.com. Diarsip saka sing asli ing October 8, 2015. Dibukak ing October 8, 2015. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. Dinh, Christine (March 26, 2018). "Production Underway on Marvel Studios' 'Captain Marvel'". Marvel.com. Diarsip saka sing asli ing March 26, 2018. Dibukak ing March 26, 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. Coggan, Devan (September 5, 2018). "Brie Larson talks suiting up as the 'flawed' but 'empowering' hero in Captain Marvel". Entertainment Weekly. Diarsip saka sing asli ing September 6, 2018. Dibukak ing September 6, 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]