Captain Marvel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Captain Marvel
250px
Poster film Captain Marvel
Disutradarani Anna Boden
Ryan Fleck
Diprodhuseri Kevin Feige
Diskénariyoni
Carita déning
Adhedhasar Carol Danvers
déning Roy Thomas dan Gene Colan
Dibintangi
Dimusiki Pinar Toprak
Sinématografi Ben Davis
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Maret 8, 2019 (2019-03-08) (Amerika Serikat)
Suwéné
124 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $152 juta[1]

Captain Marvel nggih punika filem superhero saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2019. FIlem punika kaarahaken déning oleh Anna Boden dan Ryan Fleck, kanthi juru damel Kevin Feige. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Anna Boden, Ryan Fleck, Geneva Robertson-Dworet lan Jac Schaeffer, sawetawis, cariyosipun kaanggit déning Nicole Perlman, Joe Schrapnel lan Anna Waterhouse adhedhasar saking komik Carol Danvers pakaryan Roy Thomas lan Gene Colan. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg lan Jude Law.

Filem Captain Marvel niki filem kaping-21 saking proyek ambisius Marvel Cinematic Universe. Filem punika kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 8 Maret 2019.[2]

Cariyos[besut | besut sumber]

Ing taun 1995, Carol Danvers (Brie Larson), manten pilot Angkatan Udara Amerika Serikat, dumadakan malih dados pahlawan paling perkasa ing galaksi lan nyawiji kaliyan Starforce, setunggalipun tim mirunggan militer Kree, sadèrèngipun wangsul malih dhumateng griyanipun ing Bumi kanthi pitakènan énggal ngengingi mangsa kepengker lan identitasipun nalika Bumi kejlungup ing panceripun konflik galaksi antawisipun donya ingkang asing.[3][4]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Film Application Details - Open World". Louisiana Entertainment. Diarsip saka asliné ing September 10, 2018. Dijupuk September 10, 2018. 
  2. Strom, Marc (October 8, 2015). "Marvel Studios Phase 3 Update". Marvel.com. Diarsip saka asliné ing October 8, 2015. Dijupuk October 8, 2015. 
  3. Dinh, Christine (March 26, 2018). "Production Underway on Marvel Studios' 'Captain Marvel'". Marvel.com. Diarsip saka asliné ing March 26, 2018. Dijupuk March 26, 2018. 
  4. Coggan, Devan (September 5, 2018). "Brie Larson talks suiting up as the 'flawed' but 'empowering' hero in Captain Marvel". Entertainment Weekly. Diarsip saka asliné ing September 6, 2018. Dijupuk September 6, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]