Kanton Zurich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka Canton Zurich)
Jump to navigation Jump to search
Zürich
Lambang Kanton Zurich
Peta Swiss nuduhaké Kanton Zurich
Ibu kutha Zürich
Wilayah 1729 km² (Peringkat ke-7)
Titik paling dhuwur Schnebelhorn 1292 m
Cacah pedunung (2006) 1.283.300 (Peringkat ke-1)
742 /km²
Bergabung 1351
Singkatan ZH
Basa basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (180)
Kuthamadya 171 buah
Distrik 12 Bezirke
Situs resmi www.ZH.ch
Peta Kanton Zurich

Kanton Zürich (basa Prancis: Zurich, basa Italia: Zurigo, basa Romansh: Turitg) iku sawijining kanton ing Swiss sing duwé jembar wewengkon 1.729 km² lan populasi 1.228.600 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Zürich.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Ana 171 kuthamadya (Politische Gemeinden) ing Kanton Zürich: